Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo gezegd, eraan toevoegend dat zijn land zal reageren.

'De VS zijn tot de slotsom gekomen dat het regime van (Bachar) al-Assad chloor als chemisch wapen heeft gebruikt', zei de bewindsman tegenover journalisten. Dat gebeurde op 19 mei tegen rebellen in de de noordwestelijke provincie Latakia. 'Die aanval zal niet onbeantwoord blijven', heet het voorts.

Beschuldigingen

Washington heeft eind mei al gezegd 'aanwijzingen' te hebben dat het regime een nieuwe scheikundige aanval heeft uitgevoerd in Syrië.

Nog volgens Pompeo heeft de Syrische regering sinds 2013, toen het land toetrad tot de internationale conventie die het gebruik van chemische wapens verbiedt, elk jaar dergelijk wapentuig ingezet.

Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo gezegd, eraan toevoegend dat zijn land zal reageren.'De VS zijn tot de slotsom gekomen dat het regime van (Bachar) al-Assad chloor als chemisch wapen heeft gebruikt', zei de bewindsman tegenover journalisten. Dat gebeurde op 19 mei tegen rebellen in de de noordwestelijke provincie Latakia. 'Die aanval zal niet onbeantwoord blijven', heet het voorts. BeschuldigingenWashington heeft eind mei al gezegd 'aanwijzingen' te hebben dat het regime een nieuwe scheikundige aanval heeft uitgevoerd in Syrië. Nog volgens Pompeo heeft de Syrische regering sinds 2013, toen het land toetrad tot de internationale conventie die het gebruik van chemische wapens verbiedt, elk jaar dergelijk wapentuig ingezet.