Washington beschuldigt Kadyrov en Katajev van standrechtelijke executies, foltering, verdwijningen en het met voeten treden van de mensenrechten. Voor Katajev gaat het ook om zijn veronderstelde rol in een campagne tegen homo's in Tsjetsjenië. In eenzelfde beslissing sanctioneerde het ministerie van Financiën drie Russen in de zaak- Magnitski.

Washington zegt 'er blijven voor te gaan hen te vervolgen die betrokken zijn in de zaak rond Sergej Magnitski, met inbegrip van hen die een rol speelden in het misdadig en fraude-complot dat hij had ontdekt'.

Washington beschuldigt Kadyrov en Katajev van standrechtelijke executies, foltering, verdwijningen en het met voeten treden van de mensenrechten. Voor Katajev gaat het ook om zijn veronderstelde rol in een campagne tegen homo's in Tsjetsjenië. In eenzelfde beslissing sanctioneerde het ministerie van Financiën drie Russen in de zaak- Magnitski. Washington zegt 'er blijven voor te gaan hen te vervolgen die betrokken zijn in de zaak rond Sergej Magnitski, met inbegrip van hen die een rol speelden in het misdadig en fraude-complot dat hij had ontdekt'.