Dat heeft alles te maken met het repressieve beleid tegen de oppositie in de voormalige Sovjetrepubliek, zo heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag laten weten. "Ik zal niet ingaan op de details maar we denken aan bepaalde politieke opties en de sancties zijn daar een onderdeel van. Er is echter nog geen beslissing genomen", zei woordvoerster Jennifer Psaki van Buitenlandse Zakern weten.

Het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken dreigt ermee hardhandig op te treden tegen de demonstranten op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev. De pro-Europese manifestanten voeren daar al dagen actie, omdat ze boos zijn op de regering die beslist heeft om dichter aan te sluiten bij Rusland in plaats van de EU.

.In de nacht van dinsdag op woensdag is het Onafhankelijkheidsplein door ordetroepen bestormd. De betogers hielden echter stand en na uren duwen en trekken moest de politie onverrichter zaken afdruipen. (Belga/TV)

Dat heeft alles te maken met het repressieve beleid tegen de oppositie in de voormalige Sovjetrepubliek, zo heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag laten weten. "Ik zal niet ingaan op de details maar we denken aan bepaalde politieke opties en de sancties zijn daar een onderdeel van. Er is echter nog geen beslissing genomen", zei woordvoerster Jennifer Psaki van Buitenlandse Zakern weten.Het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken dreigt ermee hardhandig op te treden tegen de demonstranten op het Onafhankelijkheidsplein in Kiev. De pro-Europese manifestanten voeren daar al dagen actie, omdat ze boos zijn op de regering die beslist heeft om dichter aan te sluiten bij Rusland in plaats van de EU..In de nacht van dinsdag op woensdag is het Onafhankelijkheidsplein door ordetroepen bestormd. De betogers hielden echter stand en na uren duwen en trekken moest de politie onverrichter zaken afdruipen. (Belga/TV)