Een aantal functionarissen mag voortaan Amerika niet binnen. Eén van de belangrijkste is de voorzitter van de 'Onafhankelijke' Kiescommissie Céni, Corneille Nangaa Yobeluo. Het gaat onder andere ook om de rechter die het verkiezingsresultaat heeft gevalideerd en de voorzittervan het vroegere parlement.

'Deze individuen hebben zich persoonlijk verrijkt dankzij corruptie of door het leiden en overzien van geweld tegen mensen die gebruik maakten van hun recht om vreedzaam bijeen te komen en van hun recht op meningsuiting', zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in het communiqué.

Een aantal functionarissen mag voortaan Amerika niet binnen. Eén van de belangrijkste is de voorzitter van de 'Onafhankelijke' Kiescommissie Céni, Corneille Nangaa Yobeluo. Het gaat onder andere ook om de rechter die het verkiezingsresultaat heeft gevalideerd en de voorzittervan het vroegere parlement. 'Deze individuen hebben zich persoonlijk verrijkt dankzij corruptie of door het leiden en overzien van geweld tegen mensen die gebruik maakten van hun recht om vreedzaam bijeen te komen en van hun recht op meningsuiting', zegt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in het communiqué.