Washington Monument beschadigd door aardbeving

© Epa

In het beroemde Washington Monument zijn scheuren ontdekt na de zware aardbeving van 5,8 op de schaal van Richter.

Ingenieurs onderzoeken momenteel de schade aan het monument in Washington dat ondertussen gesloten blijft voor bezoekers. Het Washington Monument werd opgericht voor de eerste Amerikaanse president, George Washington. Het is met zijn 169 meter de hoogste obelisk ooit gebouwd.

De aardbeving schudde dinsdag de Amerikaanse oostkust door elkaar. Aardbevingen in deze regio zijn eerder zeldzaam. Er vielen geen gewonden en ook de schade valt mee.

Volgens de Amerikaanse aardbevingswacht USGS bevond het epicentrum van de aardbeving zich in de omgeving van de plaats Mineral in de staat Virginia, zowat 130 kilometer ten zuidwesten van Washington.

Terreuraanslag
De beving was ook voelbaar in de miljoenenstad New York en de hoofdstad Washington en naar verluidt zelfs tot in Toronto in Canada.

In Washington werden verschillende gebouwen ontruimd, waaronder het Pentagon, het ministerie van Buitenlandse Zaken (State Department) en het Capitool. Aanvankelijk dachten de inwoners van de Amerikaanse hoofdstad dat het om een terreuraanslag ging. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content