'De Verenigde Staten steunen het recht van Israël om zichzelf te verdedigen. Hezbollah moet stoppen met de vijandige acties die de veiligheid, stabiliteit en soevereiniteit van Libanon bedreigen', klinkt het. 'Dit is opnieuw een voorbeeld van de destabiliserende rol van de Iraanse invloeden die de vrede en veiligheid in de regio destabiliseren.'

De Libanese beweging Hezbollah had zondag twee of drie antitankraketten afgevuurd op het noorden van Israël. Die richtten schade aan een militaire stelling en een ziekenwagen aan. Volgens een militaire woordvoerder beantwoordde Israël de aanval met een honderdtal artilleriegranaten.

De Libanese premier Saad Hariri heeft intussen de Verenigde Staten en Frankrijk gevraagd om de situatie te kalmeren. Finul, de vredesmissie van de Verenigde Naties, roept op tot 'de grootste terughoudendheid'.

Hariri telefoneerde zondagmiddag met de Amerikaanse minister van Defensie Mike Pompeo en een adviseur van Frans president Emmanuel Macron. Hij vroeg hen tussenbeide te komen om de situatie te kalmeren.

Finul-commandant Stefano Del Gol heeft intussen contact gehad met de betrokken partijen. Hij heeft hen gevraagd om 'de grootste terughoudendheid' aan de dag te leggen en 'alle activiteiten te staken die de stopzetting van vijandelijkheden in gevaar kunnen brengen', meldde een woordvoerder van de vredesmissie.

De spanningen tussen Israël en het sjiitische Hezbollah lopen hoog op. Hezbollah, een bondgenoot van Iran, had de voorbije dagen al met een aanval tegen Israël gedreigd. De militante beweging beschuldigde Israël er vorige week van dat het met een drone aanvallen uitvoerde in een zuidelijke buitenwijk van Beiroet, de hoofdstad van Libanon.

'De Verenigde Staten steunen het recht van Israël om zichzelf te verdedigen. Hezbollah moet stoppen met de vijandige acties die de veiligheid, stabiliteit en soevereiniteit van Libanon bedreigen', klinkt het. 'Dit is opnieuw een voorbeeld van de destabiliserende rol van de Iraanse invloeden die de vrede en veiligheid in de regio destabiliseren.'De Libanese beweging Hezbollah had zondag twee of drie antitankraketten afgevuurd op het noorden van Israël. Die richtten schade aan een militaire stelling en een ziekenwagen aan. Volgens een militaire woordvoerder beantwoordde Israël de aanval met een honderdtal artilleriegranaten.De Libanese premier Saad Hariri heeft intussen de Verenigde Staten en Frankrijk gevraagd om de situatie te kalmeren. Finul, de vredesmissie van de Verenigde Naties, roept op tot 'de grootste terughoudendheid'. Hariri telefoneerde zondagmiddag met de Amerikaanse minister van Defensie Mike Pompeo en een adviseur van Frans president Emmanuel Macron. Hij vroeg hen tussenbeide te komen om de situatie te kalmeren. Finul-commandant Stefano Del Gol heeft intussen contact gehad met de betrokken partijen. Hij heeft hen gevraagd om 'de grootste terughoudendheid' aan de dag te leggen en 'alle activiteiten te staken die de stopzetting van vijandelijkheden in gevaar kunnen brengen', meldde een woordvoerder van de vredesmissie.De spanningen tussen Israël en het sjiitische Hezbollah lopen hoog op. Hezbollah, een bondgenoot van Iran, had de voorbije dagen al met een aanval tegen Israël gedreigd. De militante beweging beschuldigde Israël er vorige week van dat het met een drone aanvallen uitvoerde in een zuidelijke buitenwijk van Beiroet, de hoofdstad van Libanon.