Een onafhankelijke Russische tv-zender heeft het label 'Verboden te bekijken onder de 18 jaar' gegeven aan het campagnespotje van de Amerikaanse presidentskandidate voor de Democraten, Hillary Clinton. In het filmpje zijn namelijk twee homomannen te zien die hand in hand over straat lopen. In Rusland is sinds 2013 het promoten van homoseksualiteit bij jongeren strafbaar.

Het homokoppel Nathan Johnson en Jared Milrad kondigen in de video aan dat ze deze zomer gaan trouwen en dus net als Hillary Clinton voor een nieuw begin staan. Ze hadden meegedaan aan een filmproject over ingrijpende veranderingen in het leven, maar wisten niet dat ze in het spotje van Clinton zouden belanden.

Het is opmerkelijk dat een homostel figureert in de video. Gelijke rechten voor holebi's blijven in de Verenigde Staten een heikel onderwerp. De voorbije jaren heeft president Barack Obama evenwel zijn steun uitgesproken voor gelijke rechten voor holebi's.

Ondertussen hebben Johnson en Milrad Clinton via Twitter uitgenodigd op hun huwelijksfeest. (TE)

Een onafhankelijke Russische tv-zender heeft het label 'Verboden te bekijken onder de 18 jaar' gegeven aan het campagnespotje van de Amerikaanse presidentskandidate voor de Democraten, Hillary Clinton. In het filmpje zijn namelijk twee homomannen te zien die hand in hand over straat lopen. In Rusland is sinds 2013 het promoten van homoseksualiteit bij jongeren strafbaar.Het homokoppel Nathan Johnson en Jared Milrad kondigen in de video aan dat ze deze zomer gaan trouwen en dus net als Hillary Clinton voor een nieuw begin staan. Ze hadden meegedaan aan een filmproject over ingrijpende veranderingen in het leven, maar wisten niet dat ze in het spotje van Clinton zouden belanden. Het is opmerkelijk dat een homostel figureert in de video. Gelijke rechten voor holebi's blijven in de Verenigde Staten een heikel onderwerp. De voorbije jaren heeft president Barack Obama evenwel zijn steun uitgesproken voor gelijke rechten voor holebi's. Ondertussen hebben Johnson en Milrad Clinton via Twitter uitgenodigd op hun huwelijksfeest. (TE)