Door in het land zelf te produceren hoeft CMI geen exportvergunning te vragen aan de Waalse overheid. CMI leverde al eerder wapentuig aan de Saoedi's, ook indirect via onder meer Canada. Het vroeg en kreeg daarvoor wel telkens een Waalse licentie, maar die moet om de 18 maanden vernieuwd worden.

De discussie daarover laait op. Saoedi-Arabië lag de voorbije maanden zwaar onder vuur wegens de rol die kroonprins Mohammed bin Salman gespeeld zou hebben bij de moord op de journalist Jamal Khashoggi en bij de bloedige oorlog die de Saoedi's in Jemen uitvechten.

Dat deed Vlaanderen eerder deze maand beslissen, een handelsmissie van het exportagentschap Flanders Investment and Trade (FIT) naar Saoedi-Arabië te schrappen, aldus De Tijd.

Door in het land zelf te produceren hoeft CMI geen exportvergunning te vragen aan de Waalse overheid. CMI leverde al eerder wapentuig aan de Saoedi's, ook indirect via onder meer Canada. Het vroeg en kreeg daarvoor wel telkens een Waalse licentie, maar die moet om de 18 maanden vernieuwd worden. De discussie daarover laait op. Saoedi-Arabië lag de voorbije maanden zwaar onder vuur wegens de rol die kroonprins Mohammed bin Salman gespeeld zou hebben bij de moord op de journalist Jamal Khashoggi en bij de bloedige oorlog die de Saoedi's in Jemen uitvechten. Dat deed Vlaanderen eerder deze maand beslissen, een handelsmissie van het exportagentschap Flanders Investment and Trade (FIT) naar Saoedi-Arabië te schrappen, aldus De Tijd.