De 2000 meter hoge vulkaan, die bij de drie gevaarlijkste in het land wordt gerekend, is voor het eerst sinds 1972 uitgebarsten. Voor het ogenblik is een dikke rook- en aspluim te zien maar of er ook een lavastroom op gang is gekomen is nog niet duidelijk.

Hoeveel mensen precies in de evacuatiezone wonen, is niet duidelijk. De evacuaties zijn begonnen in de buurt van het plaatsje Ensenada, waar meer dan 1.500 mensen leven.

De vulkaan ligt zo'n 1.000 kilometer ten zuiden van hoofdstad Santiago.

Vorige maand was in zuidelijk Chili de Villarica uitgebarsten, een van Chili's meest actieve vulkanen. "Maar dit is duidelijk een veel grotere uitbarsting", aldus minister van Binnenlandse Zaken Rodrigo Penailillo.

Zijn regering stuurt water naar het gebied, voor het geval het water in de brede omgeving door vulkaanas wordt vervuild.

(Belga/RR)

De 2000 meter hoge vulkaan, die bij de drie gevaarlijkste in het land wordt gerekend, is voor het eerst sinds 1972 uitgebarsten. Voor het ogenblik is een dikke rook- en aspluim te zien maar of er ook een lavastroom op gang is gekomen is nog niet duidelijk. Hoeveel mensen precies in de evacuatiezone wonen, is niet duidelijk. De evacuaties zijn begonnen in de buurt van het plaatsje Ensenada, waar meer dan 1.500 mensen leven. De vulkaan ligt zo'n 1.000 kilometer ten zuiden van hoofdstad Santiago.Vorige maand was in zuidelijk Chili de Villarica uitgebarsten, een van Chili's meest actieve vulkanen. "Maar dit is duidelijk een veel grotere uitbarsting", aldus minister van Binnenlandse Zaken Rodrigo Penailillo. Zijn regering stuurt water naar het gebied, voor het geval het water in de brede omgeving door vulkaanas wordt vervuild.(Belga/RR)