In Tokio hebben meer dan 75.000 Japanners de viering bijgewoond van keizer Akihito, die vandaag 85 wordt. Hij verscheen op het balkon van het paleis, vergezeld van de keizerlijke familie. Akihito zit al drie decennia op de troon, maar komend voorjaar treedt hij af. De keizer is blij dat hij zijn regeerperiode kan afsluiten zonder oorlog. Hij was elf toen de Tweede Wereldoorlog eindigde.

Voor de zesde zaterdag houden de gele hesjes een actiedag in Frankrijk. Tot nu toe verliep alles rustiger dan vorige weken, maar de politie moest wel traangas inzetten tegen een aantal relschoppers. Gisterenavond is in Perpignan nog een dode gevallen. Een automobilist reed er in op een vrachtwagen die vast stond aan een blokkade van gele hesjes. Die gingen allemaal op de loop na het ongeval.

Het was even schrikken voor de inwoners van Manhattan Beach, in de Amerikaanse staat Californië. Daar sloegen gisteren golven van wel twaalf meter hoog tegen de kust. Plaatselijke autoriteiten waarschuwden mensen wel om ver genoeg van de kust te blijven, omdat het op bepaalde plaatsen levensgevaarlijk kon zijn.

Heldhaftige beelden uit het Amerikaanse Balch Springs, in de staat Texas. Daar heeft de brandweer een jongen van tien uit een brandend appartement gered. Ze vingen hem op toen hij vanop de eerste verdieping uit het raam sprong. Gelukkig kwam iedereen er zonder kleerscheuren vanaf.

De Vlaamse Dominique werkt in het Europees Parlement in Straatsburg en was getuige van de aanslag gisterenavond. Een schutter opende er het vuur en drie mensen kwamen daarbij om, er vielen ook verschillende gewonden.

De Nederlandse advocaat Gerald Roethof wil dat zijn cliënt Jos B. vrijkomt. Hij zal vandaag aan de rechtbank in Maastricht vragen B. in afwachting van zijn proces op vrije voeten te stellen. Dat zei de advocaat gisterenavond in het Nederlandse programma RTL Late Night.

Theresa May zal de vertrouwensstemming binnen haar partij bestrijden met alles wat ze in haar mars heeft. Dat heeft ze gezegd op een persconferentie voor 10 Downing Street. "Een verandering van leiderschap binnen de partij zou de toekomst van ons land in gevaar brengen."

Meerdere gebouwen op de Facebook-campus in Menlo Park, Californië, zijn ontruimd vanwege een bommelding. Dat heeft Facebook bevestigd nadat meerdere Amerikaanse media het nieuws meldden. Alle werknemers zijn geëvacueerd en zijn veilig, zegt een woordvoerder tegen persbureau Reuters. Meerdere teams van de explosievenopruimingsdienst van politiebureaus in de buurt doorzoeken het gebouw. De politie van New York kreeg een telefoontje waarin werd gezegd dat er een bom lag op de campus van Facebook. Daarop werd direct de lokale politie ingeschakeld.

Bij een explosie van een grote hoeveelheid vuurwerk in Mexico zijn dinsdag zeker acht mensen om het leven gekomen. Er raakten ook minstens 53 mensen gewond. De ontploffing vond plaats in Tequisquiapan, in het centrum van het land, waar tijdens de voorbereiding van een religieuze processie zo'n 1.500 vuurwerkpijlen gestapeld lagen. Door de kracht van de explosie vielen stukken van een kerk en raakten omliggende huizen beschadigd. Bij de dodelijke slachtoffers zouden zeker vier kinderen zijn.

In Straatsburg zelf wordt de "lockdown" opgeheven, maar er komen wel extra controles aan de grens en op de Franse kerstmarkten. Er komen ook meer militairen op straat. Dat kondigde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner aan. De maatregelen zijn het gevolg van het optrekken van het dreigingsniveau tot het hoogste peil: "urgence attentat" of de noodtoestand als gevolg van een aanslag. De dader van de dodelijke schietpartij in Straatsburg is nog altijd op de vlucht. De man, wiens identiteit is gekend, zou gewond zijn.

Chocolade die door de straten vloeit? Het moet de droom zijn van heel wat liefhebbers. Maar in de Duitse stad Werl was het alle hens aan dek afgelopen maandag. Een tank die vloeibare chocolade moest vervoeren liep over en duizenden liters chocolade vloeide in de straten. De brandweer moest de straat zelfs een tijdlang afsluiten.