Biden zal de speciale gezant donderdag bij een bezoek aan het ministerie van Buitenlandse Zaken benoemen.

De VS steunden tot nu toe een militaire coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië, die bij bombardementen op Jemen ook steeds weer veel burgers doodde. De coalitie vecht aan de zijde van de internationaal erkende regering van Jemen tegen de Houthi's, die door Iran gesteund worden.

De Verenigde Naties waarschuwden ervoor dat Jemen dicht bij een hongersnood staat die honderdduizenden mensen het leven kan kosten. De humanitaire toestand werd nog erger door de beslissing van de regering van ex-president Donald Trump om de Houthi's op de Amerikaanse lijst van terreurorganisaties te zetten. De regering-Biden wil deze stap spoedig heroverwegen.

Biden zal de speciale gezant donderdag bij een bezoek aan het ministerie van Buitenlandse Zaken benoemen. De VS steunden tot nu toe een militaire coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië, die bij bombardementen op Jemen ook steeds weer veel burgers doodde. De coalitie vecht aan de zijde van de internationaal erkende regering van Jemen tegen de Houthi's, die door Iran gesteund worden. De Verenigde Naties waarschuwden ervoor dat Jemen dicht bij een hongersnood staat die honderdduizenden mensen het leven kan kosten. De humanitaire toestand werd nog erger door de beslissing van de regering van ex-president Donald Trump om de Houthi's op de Amerikaanse lijst van terreurorganisaties te zetten. De regering-Biden wil deze stap spoedig heroverwegen.