De Amerikaanse soldaten beschikken over gevechtsuitrusting en zullen ook een beroep kunnen doen op bijstand vanuit de lucht. Ze kunnen ingezet worden in Gabon, in de Democratische Republiek Congo en in buurland Congo-Brazzaville. Het aantal troepen kan indien nodig uitgebreid worden. Ze blijven zolang de veiligheidssituatie dat vereist, klinkt het. De Amerikaanse president Donald Trump heeft het Congres hierover ingelicht.

Het is nog wachten op de uitslag van de presidentsverkiezingen van afgelopen zondag in Congo. Normaal zouden de eerste resultaten ten laatste zondag door de kiescommissie worden bekendgemaakt, al is uitstel nog mogelijk. Intussen raakte bekend dat oppositiekandidaat Fayulu volgens de bisschoppenconferentie de verkiezingen zou hebben gewonnen. De opvolger van Joseph Kabila zou normaal op 18 januari de eed afleggen.

De Amerikaanse soldaten beschikken over gevechtsuitrusting en zullen ook een beroep kunnen doen op bijstand vanuit de lucht. Ze kunnen ingezet worden in Gabon, in de Democratische Republiek Congo en in buurland Congo-Brazzaville. Het aantal troepen kan indien nodig uitgebreid worden. Ze blijven zolang de veiligheidssituatie dat vereist, klinkt het. De Amerikaanse president Donald Trump heeft het Congres hierover ingelicht. Het is nog wachten op de uitslag van de presidentsverkiezingen van afgelopen zondag in Congo. Normaal zouden de eerste resultaten ten laatste zondag door de kiescommissie worden bekendgemaakt, al is uitstel nog mogelijk. Intussen raakte bekend dat oppositiekandidaat Fayulu volgens de bisschoppenconferentie de verkiezingen zou hebben gewonnen. De opvolger van Joseph Kabila zou normaal op 18 januari de eed afleggen.