Noord-Korea heeft sinds september vorig jaar zes ballistische raketten afgevuurd, in strijd met resoluties van de VN-Veiligheidsraad, schrijft Thomas-Greenfield. De laatste twee lanceringen waren deze maand.

Eerder op woensdag kondigde de Amerikaanse regering al aan dat het sancties oplegde aan vijf Noord-Koreanen, een Rus en een Russisch bedrijf voor betrokkenheid bij het Noord-Koreaanse raketprogramma. Ze zouden Noord-Korea helpen bij het verkrijgen van onderdelen voor wapens.

De VN-Veiligheidsraad vergaderde maandag op verzoek van de permanente leden Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië over de lancering van vorige week. Ze riepen Noord-Korea op 'om af te zien van verdere destabiliserende acties'. Een dag later vuurde het dictatoriaal geregeerde Aziatische land opnieuw een raket af. Volgens het Noord-Koreaanse regime zou dat een hypersonische raket zijn geweest, die vijf keer sneller vliegt dan het geluid en daardoor nauwelijks is te onderscheppen.

Noord-Korea heeft sinds september vorig jaar zes ballistische raketten afgevuurd, in strijd met resoluties van de VN-Veiligheidsraad, schrijft Thomas-Greenfield. De laatste twee lanceringen waren deze maand. Eerder op woensdag kondigde de Amerikaanse regering al aan dat het sancties oplegde aan vijf Noord-Koreanen, een Rus en een Russisch bedrijf voor betrokkenheid bij het Noord-Koreaanse raketprogramma. Ze zouden Noord-Korea helpen bij het verkrijgen van onderdelen voor wapens. De VN-Veiligheidsraad vergaderde maandag op verzoek van de permanente leden Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië over de lancering van vorige week. Ze riepen Noord-Korea op 'om af te zien van verdere destabiliserende acties'. Een dag later vuurde het dictatoriaal geregeerde Aziatische land opnieuw een raket af. Volgens het Noord-Koreaanse regime zou dat een hypersonische raket zijn geweest, die vijf keer sneller vliegt dan het geluid en daardoor nauwelijks is te onderscheppen.