VS wil 300 militairen naar Irak sturen

© reuters

De Verenigde Staten voerden veertien luchtaanvallen uit op stellingen van de Islamitische Staat in 24 uur tijd. Het Amerikaanse leger zou nu ook overwegen ongeveer 300 militairen naar Irak te sturen.

Het Amerikaanse leger heeft sinds het dreigement dinsdag van de ‘jihadisten’ van Islamitische Staat (IS) om een tweede Amerikaanse gegijzelde te doden, veertien luchtaanvallen op die extremisten uitgevoerd, zo heeft de Amerikaanse bevelvoering (Centcom) voor het Midden-Oosten en Azië woensdag bekendgemaakt.

De bombardementen door jachtvliegtuigen en ‘drones’ concentreerden zich in de omgeving van de stuwdam van Mosoel die zondag door Koerdische troepen op de IS is heroverd. Volgens het Centcom zijn zes Humvee-voertuigen, drie stellingen met explosieve tuigen, een mortierbatterij en twee bewapende vrachtwagens uitgeschakeld.

Op gezag van ambtenaren in de Verenigde Staten meldde het Amerikaanse persbureau AP op sociaal netwerk Twitter dat het Amerikaanse leger overweegt een klein aantal bijkomende militairen naar Irak te sturen. Het zouden er minder dan 300 zijn. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content