Volgens Reid vinden in het Witte Huis onderhandelingen plaats "met het oog op het vermijden van een rampzalige wanbetaling". De geplande stemming in de Senaat zou uitgesteld worden tot zondag omstreeks 13.00u (17.00u GMT).

De Republikeinen van het Amerikaanse Congres, die zich kantten tegen het recentste plan van de Democraten in de Senaat voor de crisis rond het schuldenplafond, zeggen alleszins dat ze er vertrouwen in hebben dat een akkoord met het Witte Huis nabij is. Ze richten zich zo opnieuw tot president Barack Obama om tot een uitweg uit de impasse te komen. (Belga/VF)

Volgens Reid vinden in het Witte Huis onderhandelingen plaats "met het oog op het vermijden van een rampzalige wanbetaling". De geplande stemming in de Senaat zou uitgesteld worden tot zondag omstreeks 13.00u (17.00u GMT). De Republikeinen van het Amerikaanse Congres, die zich kantten tegen het recentste plan van de Democraten in de Senaat voor de crisis rond het schuldenplafond, zeggen alleszins dat ze er vertrouwen in hebben dat een akkoord met het Witte Huis nabij is. Ze richten zich zo opnieuw tot president Barack Obama om tot een uitweg uit de impasse te komen. (Belga/VF)