In het rapport legt Mark Hosenball, journalist bij Reuters, uit dat het meeste spionagewerk vandaag de dag via het internet gebeurt. Hij schrijft dat China waarschijnlijk de beste spionnen ter wereld heeft. Ook de VS doet aan elektronisch spionage, maar Hosenball toont aan dat de Chinezen meer informatie over de VS vastkrijgen dan omgekeerd.

In Januari 2010 kwamen de Chinese hackers in de pers. Er werden toen verschillende e-mailaccounts gehackt van mensenrechtenactivisten. De e-mailaccounts waren allemaal eigendom van G-mail, het mailplatform van Google. Die dreigde toen met China te verlaten, maar deed dat uiteindelijk niet.

Bij gelijkaardige acties zouden e-mailaccounts gehackt zijn van de Amerikaanse overheid en verschillende grote bedrijven. In 2006 werd minstens één Amerikaanse overheidscomputer gehackt werd door waarschijnlijk Chinezen. Ze konden meekijken naar wat er op het scherm gebeurde, maar ook zelf documenten openen, aanpassen, opslaan en verwijderen.

Hosenball schrijft dat de laatste 5 jaar 650 procent meer meldingen waren van buitenlandse hackingen. Het aantal steeg van 5.503 incidenten in 2006 naar 41.776 incidenten in 2010.

Het zou wel eens om duizenden bedrijven kunnen gaan. Toch werden er nog maar 34 geïdentificeerd.

Uit een onderzoek bleek dat de helft van 1000 ondervraagde bedrijven geen onderzoek voeren als er een veiligheidsprobleem is met een computer, omdat het veel te duur is.

De gevaren van de spionage vallen al bij al mee. China zou geen plannen hebben om een invasie te doen in de VS, en ook de Amerikaanse economie uit balans brengen zou geen doel zijn. "De Amerikaanse economie verstoren zou ook nefaste gevolgen hebben voor China", aldus Hosenball. China zou de informatie vooral gebruiken om haar eigen economie te doen groeien. (The Atlantic Wire/NC)

In het rapport legt Mark Hosenball, journalist bij Reuters, uit dat het meeste spionagewerk vandaag de dag via het internet gebeurt. Hij schrijft dat China waarschijnlijk de beste spionnen ter wereld heeft. Ook de VS doet aan elektronisch spionage, maar Hosenball toont aan dat de Chinezen meer informatie over de VS vastkrijgen dan omgekeerd. In Januari 2010 kwamen de Chinese hackers in de pers. Er werden toen verschillende e-mailaccounts gehackt van mensenrechtenactivisten. De e-mailaccounts waren allemaal eigendom van G-mail, het mailplatform van Google. Die dreigde toen met China te verlaten, maar deed dat uiteindelijk niet. Bij gelijkaardige acties zouden e-mailaccounts gehackt zijn van de Amerikaanse overheid en verschillende grote bedrijven. In 2006 werd minstens één Amerikaanse overheidscomputer gehackt werd door waarschijnlijk Chinezen. Ze konden meekijken naar wat er op het scherm gebeurde, maar ook zelf documenten openen, aanpassen, opslaan en verwijderen. Hosenball schrijft dat de laatste 5 jaar 650 procent meer meldingen waren van buitenlandse hackingen. Het aantal steeg van 5.503 incidenten in 2006 naar 41.776 incidenten in 2010. Het zou wel eens om duizenden bedrijven kunnen gaan. Toch werden er nog maar 34 geïdentificeerd. Uit een onderzoek bleek dat de helft van 1000 ondervraagde bedrijven geen onderzoek voeren als er een veiligheidsprobleem is met een computer, omdat het veel te duur is. De gevaren van de spionage vallen al bij al mee. China zou geen plannen hebben om een invasie te doen in de VS, en ook de Amerikaanse economie uit balans brengen zou geen doel zijn. "De Amerikaanse economie verstoren zou ook nefaste gevolgen hebben voor China", aldus Hosenball. China zou de informatie vooral gebruiken om haar eigen economie te doen groeien. (The Atlantic Wire/NC)