'Deze aanvallen waren defensief, proportioneel en een rechtstreeks antwoord op de bedreigingen van milities die de militaire bases van de troepen van de internationale coalitie blijven aanvallen', meldt het Pentagon. Bij de aanvallen werden vijf wapenopslagplaatsen van Hezbollah geraakt.

Het doel was om 'hun vermogen om toekomstige aanvallen uit te voeren aanzienlijk te verminderen', klinkt het nog. Eerder deze week kwamen twee Amerikaanse soldaten en één Brit om bij een raketaanval op een militaire basis in Irak.

'Deze aanvallen waren defensief, proportioneel en een rechtstreeks antwoord op de bedreigingen van milities die de militaire bases van de troepen van de internationale coalitie blijven aanvallen', meldt het Pentagon. Bij de aanvallen werden vijf wapenopslagplaatsen van Hezbollah geraakt. Het doel was om 'hun vermogen om toekomstige aanvallen uit te voeren aanzienlijk te verminderen', klinkt het nog. Eerder deze week kwamen twee Amerikaanse soldaten en één Brit om bij een raketaanval op een militaire basis in Irak.