De sancties zijn gericht tegen vijf bedrijven en negentien personen, zo staat in de mededeling van het minister.

Geviseerd worden onder andere het Internet Onderzoek Agentschap in Sint-Petersburg, twee Russische inlichtingendiensten (de FSB en de militaire GROe) en 13 personen die door speciaal aanklager Robert Mueller ervan worden beschuldigd zich met de presidentsverkiezing van 2016 te hebben gemoeid. Bekijk de volledige lijst.

Minister van Financiën Steven Mnuchin beschuldigt de Russen van 'destructieve cyberaanvallen en inbraken gericht op kritieke infrastructuur'.

De sancties hebben mogelijk iets meer invloed dan Muellers aanklacht. Van de beschuldigde Russen zal uiteindelijk immers niemand voor een Amerikanse rechtbank verschijnen.

Met de nieuwe sancties komt het aantal door de regering-Trump geviseerde bedrijven of personen nu boven de honderd uit.

De sancties zijn gericht tegen vijf bedrijven en negentien personen, zo staat in de mededeling van het minister. Geviseerd worden onder andere het Internet Onderzoek Agentschap in Sint-Petersburg, twee Russische inlichtingendiensten (de FSB en de militaire GROe) en 13 personen die door speciaal aanklager Robert Mueller ervan worden beschuldigd zich met de presidentsverkiezing van 2016 te hebben gemoeid. Bekijk de volledige lijst.Minister van Financiën Steven Mnuchin beschuldigt de Russen van 'destructieve cyberaanvallen en inbraken gericht op kritieke infrastructuur'.De sancties hebben mogelijk iets meer invloed dan Muellers aanklacht. Van de beschuldigde Russen zal uiteindelijk immers niemand voor een Amerikanse rechtbank verschijnen. Met de nieuwe sancties komt het aantal door de regering-Trump geviseerde bedrijven of personen nu boven de honderd uit.