Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry gezegd.

De Afghaanse president Hamid Karzai en Kerry vergederden woensdag over het veiligheidsakkoord. Een van de voorwaarden is dat Amerikaanse militairen die in Afghanistan blijven immuniteit genieten. Volgens persbureau AFP, dat zich baseert op een document van de Afghaanse regering, zijn daarover afspraken gemaakt.

Kerry benadrukte ook nog dat de VS zich niet moeten verontschuldigen voor de burgerslachtoffers die door Amerikaans handelen zijn gevallen. Daar had Karzai in eerste instantie op aangedrongen.

Het akkoord wordt donderdag voorgelegd aan de Afghaanse stamleiders. Instemming door de traditionele raad bestaande uit 3000 Afghanen is niet verzekerd. De raad kan elke bepaling wijzigen of verwerpen en wanneer het volledige akkoord wordt verworpen, kan de Afghaanse regering hem waarschijnlijk niet ondertekenen. (Belga/TV)

Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry gezegd. De Afghaanse president Hamid Karzai en Kerry vergederden woensdag over het veiligheidsakkoord. Een van de voorwaarden is dat Amerikaanse militairen die in Afghanistan blijven immuniteit genieten. Volgens persbureau AFP, dat zich baseert op een document van de Afghaanse regering, zijn daarover afspraken gemaakt.Kerry benadrukte ook nog dat de VS zich niet moeten verontschuldigen voor de burgerslachtoffers die door Amerikaans handelen zijn gevallen. Daar had Karzai in eerste instantie op aangedrongen. Het akkoord wordt donderdag voorgelegd aan de Afghaanse stamleiders. Instemming door de traditionele raad bestaande uit 3000 Afghanen is niet verzekerd. De raad kan elke bepaling wijzigen of verwerpen en wanneer het volledige akkoord wordt verworpen, kan de Afghaanse regering hem waarschijnlijk niet ondertekenen. (Belga/TV)