Het ging op dat moment niet om de voorschriften, maar om vrouwen en kinderen in veiligheid te brengen en levens te redden, aldus een teamleider op de Amerikaanse tv.

Het ingezette toestel, een Boeing C-17 Globemaster III van de luchtmacht, was zondag op de luchthaven van Kaboel bestormd door de wanhopige Afghanen. De bemanning besloot ze niet weg te jagen, maar naar Qatar te brengen. 'Ze wilden absoluut het gebied verlaten', aldus een bemanningslid.

Ruim drie vierde van de geëvacueerden was volwassen, de rest kinderen. De vlucht brak het vorige C-17-record, gevestigd in november 2012, toen 670 inwoners van het Filipijnse Tacloban werden overgebracht naar Manila na supertyfoon Haiyan.

De C-17 neemt doorgaans maximaal ongeveer 300 mensen mee, wanneer het toestel van stoelen is voorzien.

Het ging op dat moment niet om de voorschriften, maar om vrouwen en kinderen in veiligheid te brengen en levens te redden, aldus een teamleider op de Amerikaanse tv. Het ingezette toestel, een Boeing C-17 Globemaster III van de luchtmacht, was zondag op de luchthaven van Kaboel bestormd door de wanhopige Afghanen. De bemanning besloot ze niet weg te jagen, maar naar Qatar te brengen. 'Ze wilden absoluut het gebied verlaten', aldus een bemanningslid. Ruim drie vierde van de geëvacueerden was volwassen, de rest kinderen. De vlucht brak het vorige C-17-record, gevestigd in november 2012, toen 670 inwoners van het Filipijnse Tacloban werden overgebracht naar Manila na supertyfoon Haiyan. De C-17 neemt doorgaans maximaal ongeveer 300 mensen mee, wanneer het toestel van stoelen is voorzien.