De tekst, die het licht op groen moet zetten voor militaire actie tegen het regime van president Assad, zou de resolutie vervangen die het Witte Huis zaterdag naar het Congres had gestuurd en waarvan werd gevonden dat ze te veel bewegingsvrijheid aan de president liet. De Senaat wil Obama wel de ruimte laten om de missie indien nodig te verlengen tot negentig dagen

Geen 'boots on the ground'

"De commissie Buitenlandse Zaken van de Senaat heeft een toelating uitgewerkt om een beroep te doen op militaire actie, die de wil en bezorgdheden weerspiegelt van de democraten en republikeinen", kondigde voorzitter Robert Menendez in een mededeling aan.

De resolutie "laat geen gebruik van gewapende Amerikaanse troepen op de Syrische bodem toe in gevechtsoperaties". De interventie moet ook "beperkt" zijn. De tekst heeft tot doel de steun van de Democratische en Republikeinse verkozenen te krijgen bij wie nog scepsis heerst. Mogelijk wordt er woensdag al over gestemd in de commissie Buitenlandse Zaken, zodat hij vanaf de politieke rentrée volgende maandag in de plenaire vergadering op tafel zou kunnen liggen.

Obama naar G20

President Obama is dinsdag naar Zweden vertrokken, waar hij een tussenstop maakt tijdens zijn reis naar de top van de G20 in Sint-Petersburg. Daar zal hij proberen meer internationale partners achter zijn Syriëbeleid te scharen. De top vindt donderdag en vrijdag plaats. (Belga/TV)

De tekst, die het licht op groen moet zetten voor militaire actie tegen het regime van president Assad, zou de resolutie vervangen die het Witte Huis zaterdag naar het Congres had gestuurd en waarvan werd gevonden dat ze te veel bewegingsvrijheid aan de president liet. De Senaat wil Obama wel de ruimte laten om de missie indien nodig te verlengen tot negentig dagen"De commissie Buitenlandse Zaken van de Senaat heeft een toelating uitgewerkt om een beroep te doen op militaire actie, die de wil en bezorgdheden weerspiegelt van de democraten en republikeinen", kondigde voorzitter Robert Menendez in een mededeling aan.De resolutie "laat geen gebruik van gewapende Amerikaanse troepen op de Syrische bodem toe in gevechtsoperaties". De interventie moet ook "beperkt" zijn. De tekst heeft tot doel de steun van de Democratische en Republikeinse verkozenen te krijgen bij wie nog scepsis heerst. Mogelijk wordt er woensdag al over gestemd in de commissie Buitenlandse Zaken, zodat hij vanaf de politieke rentrée volgende maandag in de plenaire vergadering op tafel zou kunnen liggen.President Obama is dinsdag naar Zweden vertrokken, waar hij een tussenstop maakt tijdens zijn reis naar de top van de G20 in Sint-Petersburg. Daar zal hij proberen meer internationale partners achter zijn Syriëbeleid te scharen. De top vindt donderdag en vrijdag plaats. (Belga/TV)