De meeste van de 560 soldaten zijn ingenieurs en logistiek personeel. Zij zullen vooral betrokken worden in de bouw van een nieuwe luchtmachtbasis op 70 km van Mosul. de stad waar IS haar hoofdkwartier heeft gevestigd. Eerder veroverde het Irakese leger, met onder andere de Amerikanen in steunn ook al enkele strategische bolwerken van IS zoals Ramadi, Qayara en Fallujah.

In april, amper drie maanden geleden, kondigde Amerikaans president Barack Obama ook al extra troepen aan voor Irak. Vorige week verklaarde hij dan weer dat hij minder militairen zou terugtrekken uit Afghanistan dan oorspronkelijk het plan was. Zo zullen er op het einde van zijn mandaat nog altijd 8400 man aan Amerikaanse troepen in Afghanistan zitten. De oorlog in Afghanistan beëindigen was nochtans een van zijn grote verkiezingsbeloftes in 2008. (JVL)

De meeste van de 560 soldaten zijn ingenieurs en logistiek personeel. Zij zullen vooral betrokken worden in de bouw van een nieuwe luchtmachtbasis op 70 km van Mosul. de stad waar IS haar hoofdkwartier heeft gevestigd. Eerder veroverde het Irakese leger, met onder andere de Amerikanen in steunn ook al enkele strategische bolwerken van IS zoals Ramadi, Qayara en Fallujah.In april, amper drie maanden geleden, kondigde Amerikaans president Barack Obama ook al extra troepen aan voor Irak. Vorige week verklaarde hij dan weer dat hij minder militairen zou terugtrekken uit Afghanistan dan oorspronkelijk het plan was. Zo zullen er op het einde van zijn mandaat nog altijd 8400 man aan Amerikaanse troepen in Afghanistan zitten. De oorlog in Afghanistan beëindigen was nochtans een van zijn grote verkiezingsbeloftes in 2008. (JVL)