Boehner reageerde op de herverkiezing van de Amerikaanse president

Barack Obama.

Amerikaanse politici moeten voor het einde van het jaar een compromis zien te sluiten over de aanpak van de overheidsfinanciën. Op die manier moet worden voorkomen dat een reeks belastingverhogingen en bezuinigingen ter waarde van 600 miljard dollar volgend jaar automatisch in werking treden.

Aanbetaling

Boehner gaf aan dat de Republikeinen, die de meerderheid hebben in het Huis van Afgevaardigden, met het Witte Huis willen zoeken naar een oplossing. "Die moet dienen als een aanbetaling en katalysator voor echte oplossingen die vanaf 2013 helpen het probleem aan te pakken", stelde hij. (Belga/TV)

Boehner reageerde op de herverkiezing van de Amerikaanse president Barack Obama. Amerikaanse politici moeten voor het einde van het jaar een compromis zien te sluiten over de aanpak van de overheidsfinanciën. Op die manier moet worden voorkomen dat een reeks belastingverhogingen en bezuinigingen ter waarde van 600 miljard dollar volgend jaar automatisch in werking treden.Aanbetaling Boehner gaf aan dat de Republikeinen, die de meerderheid hebben in het Huis van Afgevaardigden, met het Witte Huis willen zoeken naar een oplossing. "Die moet dienen als een aanbetaling en katalysator voor echte oplossingen die vanaf 2013 helpen het probleem aan te pakken", stelde hij. (Belga/TV)