Dankzij de tussenkomt van de moeder heeft de politie in de Amerikaanse staat Missouri kunnen voorkomen dat haar zoon, Blaec Lammers (20) zou overgaan tot een schietpartij in een filmzaal in de stad Bolivar, ten zouidoosten van Kansas City.

Lammers wou het vuur openen tijdens de première van de nieuwste 'Twilight' film, blijkt uit gerechtelijke documenten.

Aurora

In juli richtte James Holmes een bloedbad aan tijdens de avant-première van de nieuwste 'Batman' in een filmzaal in Aurora in Colorado, vlakbij Denver. Twaalf mensen overleefden de schietpartij niet. 58 raakten gewond.

De moeder uit Missouri was naar de politie gestapt omdat ze ongerust was over het gedrag van haar 20-jarige zoon. Die had zijn medische behandeling stopgezet en dezelfde wapens gekocht waarmee Holmes in Aurora het vuur opende.

Moordgedachten

De politie pakte Lammers donderdag op in een fastfoodtent. Eerst zei hij de wapens gekocht te hebben voor de jacht. Tijdens de verhoren gaf hij evenwel aan veel gemeen te hebben met de schutter van Aurora.

Lammers gaf te kennen dat hij 'kalm' en 'redelijk eenzaam' was en dat hij 'moordgedachten' had. Lammers gaf daarna toe dat hij de wapens gekocht had 'met de intentie te schieten in de bioscoop' van zijn thuisstad Bolivar.

Dat wou hij zaterdagavond doen. Vervolgens wou hij naar het nabije winkelcentrum trekken om ook daar het vuur te openen. Daar wou hij zichzelf neerschieten bij aankomst van de politie.

Terroristische bedreiging

Lammers had voor dinsdag nog nooit een wapen gevuurd. In 2009 werd hij al eens opgepakt nadat hij beweerd had een supermarktbediende te willen neersteken.

Lammers wordt onder meer aangeklaagd voor terroristische bedreiging. (Belga/TV)

Dankzij de tussenkomt van de moeder heeft de politie in de Amerikaanse staat Missouri kunnen voorkomen dat haar zoon, Blaec Lammers (20) zou overgaan tot een schietpartij in een filmzaal in de stad Bolivar, ten zouidoosten van Kansas City. Lammers wou het vuur openen tijdens de première van de nieuwste 'Twilight' film, blijkt uit gerechtelijke documenten.Aurora In juli richtte James Holmes een bloedbad aan tijdens de avant-première van de nieuwste 'Batman' in een filmzaal in Aurora in Colorado, vlakbij Denver. Twaalf mensen overleefden de schietpartij niet. 58 raakten gewond. De moeder uit Missouri was naar de politie gestapt omdat ze ongerust was over het gedrag van haar 20-jarige zoon. Die had zijn medische behandeling stopgezet en dezelfde wapens gekocht waarmee Holmes in Aurora het vuur opende.Moordgedachten De politie pakte Lammers donderdag op in een fastfoodtent. Eerst zei hij de wapens gekocht te hebben voor de jacht. Tijdens de verhoren gaf hij evenwel aan veel gemeen te hebben met de schutter van Aurora. Lammers gaf te kennen dat hij 'kalm' en 'redelijk eenzaam' was en dat hij 'moordgedachten' had. Lammers gaf daarna toe dat hij de wapens gekocht had 'met de intentie te schieten in de bioscoop' van zijn thuisstad Bolivar. Dat wou hij zaterdagavond doen. Vervolgens wou hij naar het nabije winkelcentrum trekken om ook daar het vuur te openen. Daar wou hij zichzelf neerschieten bij aankomst van de politie.Terroristische bedreiging Lammers had voor dinsdag nog nooit een wapen gevuurd. In 2009 werd hij al eens opgepakt nadat hij beweerd had een supermarktbediende te willen neersteken. Lammers wordt onder meer aangeklaagd voor terroristische bedreiging. (Belga/TV)