VS overweegt reddingsactie voor duizenden vluchtelingen in Irak

© Reuters

De Verenigde Staten overwegen een militaire operatie om duizenden Jezidi’s uit Noord-Irak te redden. De bevolking sloeg op de vlucht voor de terreurgroep Islamitische Staat en zit nu vast zonder voeding, drank of sanitair. Een luchtraid en een reddingsactie met grondtroepen liggen binnen de mogelijkheden.

De Verenigde Staten overwegen een riskante militaire operatie om duizenden Jezidische vluchtelingen uit hun dodelijke val in Noord-Irak te redden. Een luchtraid en een reddingsactie met grondtroepen liggen binnen de mogelijkheden. Dat zei de veiligheidsadviseur van Barack Obama, Ben Rhodes, aan de zender Fox News.

Als de VS de reddingsoperatie doorvoert, zullen Amerikaanse soldaten waarschijnlijk in rechtstreekse gevechten met extremisten verwikkeld raken.

‘We moeten nog uitzoeken hoe we de mensen naar een veiliger oord kunnen brengen en hen humanitaire hulp kunnen verstrekken’, zei Rhodes.

Het riskante plan ligt nog op tafel en moet nog worden uitgewerkt. Ook president Obama moet het nog goedkeuren, zo schrijft de Wall Street Journal. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content