De plaatselijke autoriteiten trachten te voorkomen dat Baton Rouge, de hoofdstad van Louisiana, en New Orleans door de Mississippi overstroomd geraken.

Van zodra de sluizen geopend werden, stroomden vele miljoenen liters bruin water vanuit de Mississippi een lager gelegen bassin in. Het was de eerste keer sinds 1973 dat die sluizen werden opengezet.

De Mississippi staat al een tijdje bijzonder hoog. Meer zelfs, zei een ingenieur, het hele rivierenstelsel in Louisiana "staat onder grote druk en zal nog een hele tijd onder grote druk blijven staan". "Nu geven we de rivier wat hij nodig heeft." (Belga/TE)

De plaatselijke autoriteiten trachten te voorkomen dat Baton Rouge, de hoofdstad van Louisiana, en New Orleans door de Mississippi overstroomd geraken. Van zodra de sluizen geopend werden, stroomden vele miljoenen liters bruin water vanuit de Mississippi een lager gelegen bassin in. Het was de eerste keer sinds 1973 dat die sluizen werden opengezet. De Mississippi staat al een tijdje bijzonder hoog. Meer zelfs, zei een ingenieur, het hele rivierenstelsel in Louisiana "staat onder grote druk en zal nog een hele tijd onder grote druk blijven staan". "Nu geven we de rivier wat hij nodig heeft." (Belga/TE)