De Venezolaanse interim-president Nicolas Maduro had zondag zo'n complot gesuggereerd in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 14 april. "De VS wijzen de beweringen met klem af dat de Amerikaanse regering betrokken zou zijn bij enig complot om de regering van Venezuela te destabiliseren of wie dan ook te verwonden", aldus Victoria Nuland, de woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De 40-jarige Capriles zal bij de verkiezingen van 14 april voor de tiende keer proberen president te worden. In oktober moest hij nog de duimen leggen voor Hugo Chavez, die op 5 maart overleed. Chavez had de 50-jarige Maduro aangeduid als zijn opvolger en presidentskandidaat als hijzelf niet langer zou kunnen regeren.

Gespannen voet

Interim-president Maduro zei zondag in een tv-interview dat Amerikaanse verantwoordelijken plannen smeden om de oppositieleider Capriles te vermoorden en "chaos" te creëren in het land.

De VS en Venezuela staan op gespannen diplomatieke voet sinds Chavez in 1999 aan de macht kwam. Ze hebben sinds 2010 geen ambassadeurs meer in elkaars hoofdstad. (Belga/TV)

De Venezolaanse interim-president Nicolas Maduro had zondag zo'n complot gesuggereerd in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 14 april. "De VS wijzen de beweringen met klem af dat de Amerikaanse regering betrokken zou zijn bij enig complot om de regering van Venezuela te destabiliseren of wie dan ook te verwonden", aldus Victoria Nuland, de woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. De 40-jarige Capriles zal bij de verkiezingen van 14 april voor de tiende keer proberen president te worden. In oktober moest hij nog de duimen leggen voor Hugo Chavez, die op 5 maart overleed. Chavez had de 50-jarige Maduro aangeduid als zijn opvolger en presidentskandidaat als hijzelf niet langer zou kunnen regeren.Gespannen voet Interim-president Maduro zei zondag in een tv-interview dat Amerikaanse verantwoordelijken plannen smeden om de oppositieleider Capriles te vermoorden en "chaos" te creëren in het land. De VS en Venezuela staan op gespannen diplomatieke voet sinds Chavez in 1999 aan de macht kwam. Ze hebben sinds 2010 geen ambassadeurs meer in elkaars hoofdstad. (Belga/TV)