Dat blijkt uit een studie van het enquêtebureau Pew.

Uit het CIA-martelrapport, dat de bevoegde Senaatscommissie vorige week vrijgaf, bleek dat de ondervragers, werknemers van de CIA of contractuelen, terreurverdachten onderwierpen aan onder meer slaapverstoring (mensen werden tot 7 dagen wakkergehouden), kou (één man stierf van onderkoeling), waterboarding, tegen de muur gooien, langdurig vasthouden in verkrampte posities en rectaal voeden.

De enquête , die na publicatie werd uitgevoerd, vindt nog altijd een kleine meerderheid, 51 procent, die zich voor de toepassing van deze technieken uitspreekt. 20 procent van de ondervraagden heeft geen mening terzake.

'Aanslagen verijdeld'

Een meerderheid van Amerikanen, 56 procent, vindt, in tegenstelling tot het rapport, dat de marteltechnieken werken, en dat ze informatie opleverden die toelieten aanslagen te vermijden.

Zo'n 28 procent denkt het tegenovergestelde en 16 procent heeft hierover geen mening.

Tot slot vindt 42 procent van de Amerikanen de publicatie van het Senaatsrapport over de controversiële pratijken "een goede beslissing", tegenover 43 procent die het omgekeerde denkt.

De peiling werd tussen 11 en 14 december uitgevoerd bij 1.001 Amerikanen.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit een studie van het enquêtebureau Pew.Uit het CIA-martelrapport, dat de bevoegde Senaatscommissie vorige week vrijgaf, bleek dat de ondervragers, werknemers van de CIA of contractuelen, terreurverdachten onderwierpen aan onder meer slaapverstoring (mensen werden tot 7 dagen wakkergehouden), kou (één man stierf van onderkoeling), waterboarding, tegen de muur gooien, langdurig vasthouden in verkrampte posities en rectaal voeden.De enquête , die na publicatie werd uitgevoerd, vindt nog altijd een kleine meerderheid, 51 procent, die zich voor de toepassing van deze technieken uitspreekt. 20 procent van de ondervraagden heeft geen mening terzake.Een meerderheid van Amerikanen, 56 procent, vindt, in tegenstelling tot het rapport, dat de marteltechnieken werken, en dat ze informatie opleverden die toelieten aanslagen te vermijden.Zo'n 28 procent denkt het tegenovergestelde en 16 procent heeft hierover geen mening. Tot slot vindt 42 procent van de Amerikanen de publicatie van het Senaatsrapport over de controversiële pratijken "een goede beslissing", tegenover 43 procent die het omgekeerde denkt. De peiling werd tussen 11 en 14 december uitgevoerd bij 1.001 Amerikanen. (Belga/RR)