Eén van de drie doden is de schutter zelf, die nog niet nader geïdentificeerd werd. Hij pleegde zelfmoord, zei James Rhodes, de woordvoerder van de lokale politie aan CNN. Evenmin bekend op dit moment is de identiteit van de slachtoffers of het precieze aantal gewonden.

De schietpartij vond plaats in de Clackamas Town Center Mall, een winkelcentrum iets minder dan twintig kilometer buiten Portland, de hoofdstad van de staat Oregon. Over wat er precies gebeurd is, bestaat nog heel wat onduidelijkheid, maar volgens getuigen was er chaos en ging de schutter van winkel tot winkel.

Masker

Een journalist van de zender KATU hoorde een getuige verklaren dat de schutter een wit masker, een kogelvrije vest en een geweer droeg. Lokale tv-zenders toonden tientallen voertuigen van de hulpdiensten op de parking van het winkelcentrum.

Eén van de getuigen was de kerstman van het winkelcentrum. "Ik hoorde twee schoten en daarna nog vijftien of zestien", zei hij aan een lokale tv-zender. "Ik dook op de grond." (Belga/TV)

Eén van de drie doden is de schutter zelf, die nog niet nader geïdentificeerd werd. Hij pleegde zelfmoord, zei James Rhodes, de woordvoerder van de lokale politie aan CNN. Evenmin bekend op dit moment is de identiteit van de slachtoffers of het precieze aantal gewonden. De schietpartij vond plaats in de Clackamas Town Center Mall, een winkelcentrum iets minder dan twintig kilometer buiten Portland, de hoofdstad van de staat Oregon. Over wat er precies gebeurd is, bestaat nog heel wat onduidelijkheid, maar volgens getuigen was er chaos en ging de schutter van winkel tot winkel. Masker Een journalist van de zender KATU hoorde een getuige verklaren dat de schutter een wit masker, een kogelvrije vest en een geweer droeg. Lokale tv-zenders toonden tientallen voertuigen van de hulpdiensten op de parking van het winkelcentrum. Eén van de getuigen was de kerstman van het winkelcentrum. "Ik hoorde twee schoten en daarna nog vijftien of zestien", zei hij aan een lokale tv-zender. "Ik dook op de grond." (Belga/TV)