Chad Wolf wordt vervangen door Pete Gaynor, die tot nu de dienst voor noodhulp FEMA leidde.

Het ontslag komt op een moment van verhoogde spanning in het land. Er wordt gewerkt aan de beveiliging van de eedaflegging van Joe Biden en Kamala Harris op 20 januari in hoofdstad Washington D.C., met tot 15.000 leden van de Nationale Garde. En de FBI waarschuwt dat niet alleen in Washington maar in de hoofdsteden van alle vijftig staten 'gewapende protesten' worden voorbereid.

In zijn ontslagbrief verwijst Wolf niet expliciet naar de bestorming en bezetting van het Capitool. Vorige week riep hij president Trump op om de rellen aan en in het Capitool te veroordelen.

Zijn ontslag is het derde van een kabinetslid sinds die bestorming. Eerder stapten minister van Transport Elaine Chao en minister van Onderwijs Betsy DeVos op.

Chad Wolf wordt vervangen door Pete Gaynor, die tot nu de dienst voor noodhulp FEMA leidde.Het ontslag komt op een moment van verhoogde spanning in het land. Er wordt gewerkt aan de beveiliging van de eedaflegging van Joe Biden en Kamala Harris op 20 januari in hoofdstad Washington D.C., met tot 15.000 leden van de Nationale Garde. En de FBI waarschuwt dat niet alleen in Washington maar in de hoofdsteden van alle vijftig staten 'gewapende protesten' worden voorbereid.In zijn ontslagbrief verwijst Wolf niet expliciet naar de bestorming en bezetting van het Capitool. Vorige week riep hij president Trump op om de rellen aan en in het Capitool te veroordelen.Zijn ontslag is het derde van een kabinetslid sinds die bestorming. Eerder stapten minister van Transport Elaine Chao en minister van Onderwijs Betsy DeVos op.