Bij het gerecht was een klacht ingediend die de financiering tijdelijk blokkeerde, maar die werd woensdag verworpen. De uitspraak wordt gezien als een overwinning voor het beleid van president Barack Obama.

Van financiering van het onderzoek was geen sprake zolang George Bush Jr. aan de macht was. Barack Obama gaf in maart 2009 groen licht, maar daarop barstte een juridische strijd los.

Embryo's

In augustus 2010 kregen twee wetenschappers die het beleid van Obama aanvochten gelijk. Zij beroepen zich op ethische bezwaren omdat embryo's volgens hen individuen zijn, die niet mogen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

In april van dit jaar werd de financiering opnieuw toegelaten door een beslissing in beroep. Een klacht die daarna werd ingediend, blokkeerde de financiering tijdelijk, maar die is nu van de baan. (Belga/SD)

Bij het gerecht was een klacht ingediend die de financiering tijdelijk blokkeerde, maar die werd woensdag verworpen. De uitspraak wordt gezien als een overwinning voor het beleid van president Barack Obama. Van financiering van het onderzoek was geen sprake zolang George Bush Jr. aan de macht was. Barack Obama gaf in maart 2009 groen licht, maar daarop barstte een juridische strijd los. Embryo's In augustus 2010 kregen twee wetenschappers die het beleid van Obama aanvochten gelijk. Zij beroepen zich op ethische bezwaren omdat embryo's volgens hen individuen zijn, die niet mogen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. In april van dit jaar werd de financiering opnieuw toegelaten door een beslissing in beroep. Een klacht die daarna werd ingediend, blokkeerde de financiering tijdelijk, maar die is nu van de baan. (Belga/SD)