De rebellen in kwestie - van het zogenaamde Vrije Syrische Leger (FSA) - krijgen er een veertiendaagse opleiding die onder meer het omgaan met antitankwapens en luchtafweergeschut omvat, zo vertrouwden een VS-functionaris en een Syrische bevelhebber van de rebellen de krant Los Angeles Times toe.

Woordvoerder Jay Carney van het Witte Huis weigerde commentaar op het bericht te geven. Evenmin wenste hij te zeggen welke nieuwe wapens de VS de rebellen gaat leveren.

Sponsors

Sinds het Witte Huis vorige week het "bewezen" achtte dat de regering in Damascus in het conflict chemische wapens heeft ingezet, gaat het nu ook officieel de rebellen in Syrië bevoorraden. Eerder gebeurde dat via omwegen, zoals via Kroatië of via Saoedi-Arabië en Qatar. Dat laatste land heeft al meer dan drie miljard dollar in het Syrische "verzet" gepompt en is vanaf morgen/zaterdag gastheer van een nieuwe overlegronde van de 'Vrienden van Syrië', de landen en organisaties die ijveren voor het opstappen van president Assad.

Overigens lieten de rebellen in Syrië weten dat zij recentelijk "moderne wapens" hebben ontvangen van hun sponsors. (Belga/TE)

De rebellen in kwestie - van het zogenaamde Vrije Syrische Leger (FSA) - krijgen er een veertiendaagse opleiding die onder meer het omgaan met antitankwapens en luchtafweergeschut omvat, zo vertrouwden een VS-functionaris en een Syrische bevelhebber van de rebellen de krant Los Angeles Times toe. Woordvoerder Jay Carney van het Witte Huis weigerde commentaar op het bericht te geven. Evenmin wenste hij te zeggen welke nieuwe wapens de VS de rebellen gaat leveren. Sponsors Sinds het Witte Huis vorige week het "bewezen" achtte dat de regering in Damascus in het conflict chemische wapens heeft ingezet, gaat het nu ook officieel de rebellen in Syrië bevoorraden. Eerder gebeurde dat via omwegen, zoals via Kroatië of via Saoedi-Arabië en Qatar. Dat laatste land heeft al meer dan drie miljard dollar in het Syrische "verzet" gepompt en is vanaf morgen/zaterdag gastheer van een nieuwe overlegronde van de 'Vrienden van Syrië', de landen en organisaties die ijveren voor het opstappen van president Assad. Overigens lieten de rebellen in Syrië weten dat zij recentelijk "moderne wapens" hebben ontvangen van hun sponsors. (Belga/TE)