Met die beslissing worden alle mogelijke activa van de betrokken ondernemingen in de VS bevroren. Amerikaanse bedrijven en burgers mogen nu ook geen zaken meer doen met de twee rederijen.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën beschuldigt beide rederijen ervan dat een van hun tankschepen begin dit jaar twee keer olie heeft geleverd aan schepen onder Noord-Koreaanse vlag. Naast de tanker werden ook vijf andere schepen onder Russische vlag gesanctioneerd. De VN-Veiligheidsraad had afgelopen jaar een resolutie aangenomen, die de handel met Noord-Korea van schip tot schip verbood in een reactie op de zwaarste Noord-Koreaanse kernproef tot dusver.

Met die beslissing worden alle mogelijke activa van de betrokken ondernemingen in de VS bevroren. Amerikaanse bedrijven en burgers mogen nu ook geen zaken meer doen met de twee rederijen.Het Amerikaanse ministerie van Financiën beschuldigt beide rederijen ervan dat een van hun tankschepen begin dit jaar twee keer olie heeft geleverd aan schepen onder Noord-Koreaanse vlag. Naast de tanker werden ook vijf andere schepen onder Russische vlag gesanctioneerd. De VN-Veiligheidsraad had afgelopen jaar een resolutie aangenomen, die de handel met Noord-Korea van schip tot schip verbood in een reactie op de zwaarste Noord-Koreaanse kernproef tot dusver.