De Military Times haalt officiële cijfers bij de gezondheidsdienst van het leger.

Er werden door legerartsen in 2014 1,18 miljoen voorschriften voor erectiepillen afgeleverd.

Sinds 2011 is er 294 miljoen dollar uitgegeven aan erectiemiddelen, aldus het blad, wat overeenkomt met 4 peperdure F-35-toestellen. De Franse krant Libération becijferde dat dit getal, 294 miljoen dollar,ook overeenkomt met wat Frankrijkenkele jaren besteedde aan zijn militaire interventie in Libië.

'Psychisch'

Het Pentagon, het Amerikaans ministerie van Defensie, preciseert dat de meeste voorschriften gaan naar gepensioneerde militairen, en dat ook familieleden van militairen in aanmerking komen voor de pillen.

Slechts 102.885 voorschriften, ter waarde van 7,67 miljoen dollar, gingen naar militairen in actieve dienst. Het aantal voorschriften in deze categorie is de voorbije tien jaar wel verdubbeld. Ruim 1 procent van de actieve militairen maakt er nu gebruikt van.

Bij de helft van de actieve militairen gaat het volgens de gezondheidsdienst om een aandoening die eerder van psychisch aard is.

(RR)

De Military Times haalt officiële cijfers bij de gezondheidsdienst van het leger.Er werden door legerartsen in 2014 1,18 miljoen voorschriften voor erectiepillen afgeleverd.Sinds 2011 is er 294 miljoen dollar uitgegeven aan erectiemiddelen, aldus het blad, wat overeenkomt met 4 peperdure F-35-toestellen. De Franse krant Libération becijferde dat dit getal, 294 miljoen dollar,ook overeenkomt met wat Frankrijkenkele jaren besteedde aan zijn militaire interventie in Libië.Het Pentagon, het Amerikaans ministerie van Defensie, preciseert dat de meeste voorschriften gaan naar gepensioneerde militairen, en dat ook familieleden van militairen in aanmerking komen voor de pillen.Slechts 102.885 voorschriften, ter waarde van 7,67 miljoen dollar, gingen naar militairen in actieve dienst. Het aantal voorschriften in deze categorie is de voorbije tien jaar wel verdubbeld. Ruim 1 procent van de actieve militairen maakt er nu gebruikt van.Bij de helft van de actieve militairen gaat het volgens de gezondheidsdienst om een aandoening die eerder van psychisch aard is.(RR)