Gouverneur John Hickenlooper had evenwel op hogere inkomsten gerekend. Uit het cijfer kan afgeleid worden dat de omzet van de wietverkoop in januari uitkwam op meer dan 14 miljoen dollar (10,1 miljoen euro).

Bovenop de 2 miljoen dollar inkomsten uit de vrije verkoop, leverde de verkoop van cannabis voor medicinaal gebruik in de eerste maand van het jaar 1,4 miljoen dollar op. Colorado ging voor het eerste halfjaar uit van een gemiddelde maandelijkse omzet van 31,7 miljoen dollar. Vele van de 163 verkooppunten openden later de deuren omdat ze niet op tijd de nodige vergunningen verkregen.

Sinds 1 januari mogen burgers ouder dan 21 jaar legaal cannabis kopen en consumeren in Colorado. Activisten hadden maandenlang voor de legalisering geijverd. Colorado is samen met Washington (noordwesten) de eerste staat in de VS die marihuana volledig legaliseerde. In een twintigtal VS-staten is cannabis legaal voor medische doeleinden. (Belga/TV)

Gouverneur John Hickenlooper had evenwel op hogere inkomsten gerekend. Uit het cijfer kan afgeleid worden dat de omzet van de wietverkoop in januari uitkwam op meer dan 14 miljoen dollar (10,1 miljoen euro). Bovenop de 2 miljoen dollar inkomsten uit de vrije verkoop, leverde de verkoop van cannabis voor medicinaal gebruik in de eerste maand van het jaar 1,4 miljoen dollar op. Colorado ging voor het eerste halfjaar uit van een gemiddelde maandelijkse omzet van 31,7 miljoen dollar. Vele van de 163 verkooppunten openden later de deuren omdat ze niet op tijd de nodige vergunningen verkregen.Sinds 1 januari mogen burgers ouder dan 21 jaar legaal cannabis kopen en consumeren in Colorado. Activisten hadden maandenlang voor de legalisering geijverd. Colorado is samen met Washington (noordwesten) de eerste staat in de VS die marihuana volledig legaliseerde. In een twintigtal VS-staten is cannabis legaal voor medische doeleinden. (Belga/TV)