De 'zesde Amerikaanse vloot', die gaat over de Middellandse Zee, heeft beslist de USS Mahan ter plaatse te houden. Normaal diende het schip terug te varen naar de VS. De Amerikaanse marine zal nu vier in plaats van de gebruikelijke drie schepen ter plaatse hebben.

Dat moet het Pentagon toelaten om sneller te kunnen handelen indien president Barack Obama zou beslissen om tot een interventie over te gaan in Syrië, na het recente gebruik van gifgas.

De Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel heeft intussen verklaard dat het Pentagon een serie van "opties" heeft voorbereid voor Obama indien die zou beslissen tot ingrijpen in Syrië. (Belga/AVE)

De 'zesde Amerikaanse vloot', die gaat over de Middellandse Zee, heeft beslist de USS Mahan ter plaatse te houden. Normaal diende het schip terug te varen naar de VS. De Amerikaanse marine zal nu vier in plaats van de gebruikelijke drie schepen ter plaatse hebben. Dat moet het Pentagon toelaten om sneller te kunnen handelen indien president Barack Obama zou beslissen om tot een interventie over te gaan in Syrië, na het recente gebruik van gifgas. De Amerikaanse minister van Defensie Chuck Hagel heeft intussen verklaard dat het Pentagon een serie van "opties" heeft voorbereid voor Obama indien die zou beslissen tot ingrijpen in Syrië. (Belga/AVE)