'Sinds 2012 slaat Hezbollah ammoniumnitraat op geheime plaatsen over Europa op, door eerstehulpkits te transporteren waarvan het instant coldpack deze substantie bevat', zei de Amerikaanse coördinator van het contraterrorisme, Nathan Sales. 'Dit soort geheime bergplaatsen zijn in verscheidene landen gevonden, waaronder Groot-Brittannië, Griekenland, Frankrijk en Italië', zei de coördinator op een conferentie. Hij verklaarde ook dat de substantie langs België, Spanje en Zwitserland was gepasseerd. Sommige van deze voorraden werden 'vernield', preciseerde Sales. 'We hebben reden om te geloven dat deze activiteit nog aan de gang is', waarschuwde de diplomaat.

Washington vermoedt dat er minstens tot in 2018 nog van dergelijke bergplaatsen waren in Griekenland, Italië en Spanje. 'Wat we weten is dat Hezbollah enorme hoeveelheden ammoniumnitraat in Europa opsloeg', aldus nog de diplomaat.

'Sinds 2012 slaat Hezbollah ammoniumnitraat op geheime plaatsen over Europa op, door eerstehulpkits te transporteren waarvan het instant coldpack deze substantie bevat', zei de Amerikaanse coördinator van het contraterrorisme, Nathan Sales. 'Dit soort geheime bergplaatsen zijn in verscheidene landen gevonden, waaronder Groot-Brittannië, Griekenland, Frankrijk en Italië', zei de coördinator op een conferentie. Hij verklaarde ook dat de substantie langs België, Spanje en Zwitserland was gepasseerd. Sommige van deze voorraden werden 'vernield', preciseerde Sales. 'We hebben reden om te geloven dat deze activiteit nog aan de gang is', waarschuwde de diplomaat. Washington vermoedt dat er minstens tot in 2018 nog van dergelijke bergplaatsen waren in Griekenland, Italië en Spanje. 'Wat we weten is dat Hezbollah enorme hoeveelheden ammoniumnitraat in Europa opsloeg', aldus nog de diplomaat.