De Verenigde Statenhebben Ali Aujali opnieuw geaccrediteerd als ambassadeur in Washington. Aujali legde die functie in februari van dit jaar neer, uit onvrede met het Khaddafiregime.

Dat heeft woordvoerster Victoria Nuland van het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

Na zijn vertrek uit de entourage van kolonel Khaddafi in februari, heeft Aujali zich aan de kant van de rebellen geschaard. Zo trad hij de voorbije maanden op als vertegenwoordiger van de nationale overgangsraad van de opstandelingen.

De VS stemden begin deze maand in met een heropening van de Libische ambassade in Washington door de rebellenraad. Enkele weken voordien had de VS de raad al erkend als 'legitieme regeringsautoriteit' in Libië. (Belga/SD)

De Verenigde Statenhebben Ali Aujali opnieuw geaccrediteerd als ambassadeur in Washington. Aujali legde die functie in februari van dit jaar neer, uit onvrede met het Khaddafiregime. Dat heeft woordvoerster Victoria Nuland van het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Na zijn vertrek uit de entourage van kolonel Khaddafi in februari, heeft Aujali zich aan de kant van de rebellen geschaard. Zo trad hij de voorbije maanden op als vertegenwoordiger van de nationale overgangsraad van de opstandelingen. De VS stemden begin deze maand in met een heropening van de Libische ambassade in Washington door de rebellenraad. Enkele weken voordien had de VS de raad al erkend als 'legitieme regeringsautoriteit' in Libië. (Belga/SD)