Het akkoord geldt voor zeven dagen, zo wordt meegedeeld aan het persagentschap Reuters. De Amerikaanse functionaris verduidelijkt dat die periode nog niet is ingegaan, maar deelt niet mee wanneer dat wel zal gebeuren. De gemaakte afspraken zijn volgens die bron wel erg specifiek. Ze gelden voor het hele land en hebben ook betrekking op de Afghaanse regeringstroepen. Zo zouden er geen (zelfmoord)aanslagen meer komen en zouden overheidsgebouwen, dichtbevolkte plaatsen en hoofdwegen niet meer bestookt worden.

De aankondiging komt er na een ontmoeting van de Amerikaanse ministers Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken) en Mark Esper (Defensie) met de Afghaanse president Ashraf Ghani in München. De Amerikaanse president Donald Trump had donderdag al laten verstaan 'zeer dicht' bij een akkoord met de taliban te staan.

Het akkoord geldt voor zeven dagen, zo wordt meegedeeld aan het persagentschap Reuters. De Amerikaanse functionaris verduidelijkt dat die periode nog niet is ingegaan, maar deelt niet mee wanneer dat wel zal gebeuren. De gemaakte afspraken zijn volgens die bron wel erg specifiek. Ze gelden voor het hele land en hebben ook betrekking op de Afghaanse regeringstroepen. Zo zouden er geen (zelfmoord)aanslagen meer komen en zouden overheidsgebouwen, dichtbevolkte plaatsen en hoofdwegen niet meer bestookt worden. De aankondiging komt er na een ontmoeting van de Amerikaanse ministers Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken) en Mark Esper (Defensie) met de Afghaanse president Ashraf Ghani in München. De Amerikaanse president Donald Trump had donderdag al laten verstaan 'zeer dicht' bij een akkoord met de taliban te staan.