Beide landen willen ook dat er zo snel mogelijk een internationale conferentie over Syrië wordt georganiseerd. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrovverklaard na een onderhoud met zijn Amerikaanse ambtsgenoot John Kerry.

Het akkoord dat enkele landen op 30 juni in Genève over Syrië sloten, legde het pad vast voor de installering van een overgangsregering, zonder dat daarbij het lot van de Syrische president Bachar al-Assad werd aangehaald. Omdat het tijdelijke staakt-het-vuren dat in het akkoord was voorzien, nooit in praktijk werd gebracht, werd het akkoord nooit uitgevoerd.

"We denken dat het communiqué van Genève het te volgen spoor is om een einde te maken aan het bloedvergieten in Syrië", stelde Kerry.

Rusland: Assad moet niet weg

De Amerikaanse buitenlandminister prees de "erg productieve, warme en vriendschappelijke" gesprekken die eerder op de dag plaatsvonden met de Russische president Vladimir Poetin. Die hebben "op een betekenisvolle manier bijgedragen tot onze capaciteit om het te volgen pad te definiëren."

Lavrov stelde opnieuw dat het vertrek van Assad, dat door het westen wordt geëist, geen noodzakelijke voorwaarde zou mogen zijn voor vredesgeprekken. Hij benadrukte evenwel dat Rusland de Syrische leider niet aanmoedigt aan de macht te blijven. (Belga/TV)

Beide landen willen ook dat er zo snel mogelijk een internationale conferentie over Syrië wordt georganiseerd. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrovverklaard na een onderhoud met zijn Amerikaanse ambtsgenoot John Kerry. Het akkoord dat enkele landen op 30 juni in Genève over Syrië sloten, legde het pad vast voor de installering van een overgangsregering, zonder dat daarbij het lot van de Syrische president Bachar al-Assad werd aangehaald. Omdat het tijdelijke staakt-het-vuren dat in het akkoord was voorzien, nooit in praktijk werd gebracht, werd het akkoord nooit uitgevoerd. "We denken dat het communiqué van Genève het te volgen spoor is om een einde te maken aan het bloedvergieten in Syrië", stelde Kerry. Rusland: Assad moet niet weg De Amerikaanse buitenlandminister prees de "erg productieve, warme en vriendschappelijke" gesprekken die eerder op de dag plaatsvonden met de Russische president Vladimir Poetin. Die hebben "op een betekenisvolle manier bijgedragen tot onze capaciteit om het te volgen pad te definiëren." Lavrov stelde opnieuw dat het vertrek van Assad, dat door het westen wordt geëist, geen noodzakelijke voorwaarde zou mogen zijn voor vredesgeprekken. Hij benadrukte evenwel dat Rusland de Syrische leider niet aanmoedigt aan de macht te blijven. (Belga/TV)