Dylann Roof wordt zowel door een federale rechtbank als een rechtbank in de staat South Carolina beschuldigd van de negen moorden in de Emanuel African Methodist Episcopal Church, de oudste kerk van de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Roof schreef een racistisch manifest waarin hij onder meer zijn haat voor zwarten beschreef. Hij poseerde met de vlag van de Geconfedereerde Staten, de staten die tijdens de burgeroorlog de slavernij verdedigden.

Bijbelstudie

"Na een grondig evaluatieproces waarbij alle relevante feiten en juridische kwesties in overweging werden genomen, heb ik besloten dat het ministerie van Justitie de doodstraf zal eisen", zo zei minister van Justitie Loretta Lynch. "De aard van het vermeende misdrijf en de schade die het berokkende maakten deze beslissing noodzakelijk."

Roof stapte in juni vorig jaar tijdens een sessie van bijbelstudie de kerk binnen. De aanwezigen verwelkomden hem, en hij zat een uur in de kerk alvorens hij het vuur opende.

(Belga/RR)

Dylann Roof wordt zowel door een federale rechtbank als een rechtbank in de staat South Carolina beschuldigd van de negen moorden in de Emanuel African Methodist Episcopal Church, de oudste kerk van de Afro-Amerikaanse gemeenschap. Roof schreef een racistisch manifest waarin hij onder meer zijn haat voor zwarten beschreef. Hij poseerde met de vlag van de Geconfedereerde Staten, de staten die tijdens de burgeroorlog de slavernij verdedigden. "Na een grondig evaluatieproces waarbij alle relevante feiten en juridische kwesties in overweging werden genomen, heb ik besloten dat het ministerie van Justitie de doodstraf zal eisen", zo zei minister van Justitie Loretta Lynch. "De aard van het vermeende misdrijf en de schade die het berokkende maakten deze beslissing noodzakelijk."Roof stapte in juni vorig jaar tijdens een sessie van bijbelstudie de kerk binnen. De aanwezigen verwelkomden hem, en hij zat een uur in de kerk alvorens hij het vuur opende.(Belga/RR)