Volgens de politie is een voertuig ingereden op twee agenten van de U.S. Capitol Police. De chauffeur verliet de auto en bedreigde de agenten met een mes. Daarop werd hij neergeschoten. Zowel de twee agenten als de verdachte werden overgebracht naar het ziekenhuis, waar een agent en de verdachte overleden.

'De verdachte reed met zijn wagen in op twee van onze agenten en raakte vervolgens een hek', verklaarde politiechef Yogananda Pittman. 'De verdachte stapte uit het voertuig met een mes in de hand en liep in de richting van de politie, waarop de agenten op hem schoten.'

Volgens de politie zou er geen link zijn met terrorisme. Er zou ook geen acute dreiging meer zijn aan het Capitool. Over het motief van de dader is nog niets bekend, over zijn identiteit heeft de politie niets gezegd. Hij zou een strafblad hebben gehad.

Volgens de politie wijst alles erop dat er niet langer een acute dreiging is en dat de man alleen handelde.

Tijdelijke lockdown

Amerikaanse media toonden beelden van een blauwe auto die tegen een barrière tot stilstand gekomen was.

Het incident deed zich voor aan een controlepost.

Aan aanwezigen in het Capitool werd een tijdlang gevraagd om voor alle veiligheid binnen te blijven en weg te blijven van ramen en deuren.

De Nationale Garde kwam ter plekke om de politie van het Capitool te versterken.

Enkele wegen rond het Capitool waren de voorbije weken weer voor verkeer opengesteld, nadat een brede perimeter verkeersvrij was gemaakt onmiddellijk na de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 door aanhangers van toenmalig president Donald Trump. Toen vielen er vijf doden.

Volgens de politie is een voertuig ingereden op twee agenten van de U.S. Capitol Police. De chauffeur verliet de auto en bedreigde de agenten met een mes. Daarop werd hij neergeschoten. Zowel de twee agenten als de verdachte werden overgebracht naar het ziekenhuis, waar een agent en de verdachte overleden. 'De verdachte reed met zijn wagen in op twee van onze agenten en raakte vervolgens een hek', verklaarde politiechef Yogananda Pittman. 'De verdachte stapte uit het voertuig met een mes in de hand en liep in de richting van de politie, waarop de agenten op hem schoten.'Volgens de politie zou er geen link zijn met terrorisme. Er zou ook geen acute dreiging meer zijn aan het Capitool. Over het motief van de dader is nog niets bekend, over zijn identiteit heeft de politie niets gezegd. Hij zou een strafblad hebben gehad.Volgens de politie wijst alles erop dat er niet langer een acute dreiging is en dat de man alleen handelde.Amerikaanse media toonden beelden van een blauwe auto die tegen een barrière tot stilstand gekomen was.Het incident deed zich voor aan een controlepost. Aan aanwezigen in het Capitool werd een tijdlang gevraagd om voor alle veiligheid binnen te blijven en weg te blijven van ramen en deuren.De Nationale Garde kwam ter plekke om de politie van het Capitool te versterken.Enkele wegen rond het Capitool waren de voorbije weken weer voor verkeer opengesteld, nadat een brede perimeter verkeersvrij was gemaakt onmiddellijk na de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 door aanhangers van toenmalig president Donald Trump. Toen vielen er vijf doden.