Dat blijkt dinsdag uit een gewijzigde verklaring van de diplomaat. De verklaring heeft betrekking op bijna 400 miljoen dollar aan militaire hulp voor Oekraïne. Sondland zegt dat hij aan Andrej Yermak, een adviseur van de Oekraïense president Volodimir Zelenski, duidelijk maakte dat het geld 'waarschijnlijk' enkel vrijgegeven zou worden wanneer Oekraïne een verklaring zou afleggen over een corruptieonderzoek naar de Bidens.

Sondland had op 17 oktober al een verklaring aan de parlementsleden afgelegd, waarin hij stelde dat er geen sprake was van een 'quid pro quo' rond de militaire hulp. In de dinsdag vrijgegeven verklaring verandert Sondland zijn verhaal. 'Ik herinner me nu dat ik een individueel gesprek had met Yermak', zo luidt zijn uitleg.

Eerder had ook al de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, William Taylor, in zijn getuigenis gezegd dat de militaire hulp aan Kiev rechtstreeks gekoppeld was aan een dergelijk onderzoek. De Democratische partij heeft een impeachmentonderzoek opgestart tegen de Amerikaanse president Dondald Trump, omdat hij tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gevraagd een onderzoek te voeren naar gewezen vicepresident Joe Biden en zijn zoon, Hunter.

Joe Biden wordt mogelijk de Democratische tegenstander van Trump bij de komende presidentsverkiezingen. Trump houdt zelf vol dat hij niets verkeerd heeft gedaan in zijn onderhandelingen met Oekraïne. Het Witte Huis stelde dinsdag in een verklaring dat na de nieuwe verklaring van Sondland 'nog minder bewijs bestaat voor deze illegale impeachment-schijnvertoning dan eerder werd gedacht'.

Dat blijkt dinsdag uit een gewijzigde verklaring van de diplomaat. De verklaring heeft betrekking op bijna 400 miljoen dollar aan militaire hulp voor Oekraïne. Sondland zegt dat hij aan Andrej Yermak, een adviseur van de Oekraïense president Volodimir Zelenski, duidelijk maakte dat het geld 'waarschijnlijk' enkel vrijgegeven zou worden wanneer Oekraïne een verklaring zou afleggen over een corruptieonderzoek naar de Bidens. Sondland had op 17 oktober al een verklaring aan de parlementsleden afgelegd, waarin hij stelde dat er geen sprake was van een 'quid pro quo' rond de militaire hulp. In de dinsdag vrijgegeven verklaring verandert Sondland zijn verhaal. 'Ik herinner me nu dat ik een individueel gesprek had met Yermak', zo luidt zijn uitleg. Eerder had ook al de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, William Taylor, in zijn getuigenis gezegd dat de militaire hulp aan Kiev rechtstreeks gekoppeld was aan een dergelijk onderzoek. De Democratische partij heeft een impeachmentonderzoek opgestart tegen de Amerikaanse president Dondald Trump, omdat hij tijdens een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodimir Zelenski zou hebben gevraagd een onderzoek te voeren naar gewezen vicepresident Joe Biden en zijn zoon, Hunter. Joe Biden wordt mogelijk de Democratische tegenstander van Trump bij de komende presidentsverkiezingen. Trump houdt zelf vol dat hij niets verkeerd heeft gedaan in zijn onderhandelingen met Oekraïne. Het Witte Huis stelde dinsdag in een verklaring dat na de nieuwe verklaring van Sondland 'nog minder bewijs bestaat voor deze illegale impeachment-schijnvertoning dan eerder werd gedacht'.