VS: 86-jarige doodt echtgenote omdat hij ‘medicijnen niet kan betalen’

William en Carolyn Hager - de foto's werden door de plaatselijke sheriff vrijgegeven © /
Rudi Rotthier

De 86-jarige William Hager belde maandag de autoriteiten nadat hij zijn slapende vrouw met een kogel door het hoofd had gedood. “Ik had geen opties meer”, verklaarde hij volgens de sheriff.

Het gebeurde in Port St. Lucie, Florida, maandag rond 7u30 in de ochtend.

Nadat hij zijn echtgenote, Carolyn (78), had gedood, dronk William Hager volgens The New York Times koffie, verwittigde hij zijn dochters en belde hij de autoriteiten.

“Ik heb slecht nieuws”, zei hij, toen de politie in de loop van de namiddag arriveerde. Hij bracht de agenten naar de slaapkamer, waar de vrouw lag met wie hij 50 jaar getrouwd geweest was.

Volgens de plaatselijke sheriff verklaarde hij dat zijn vrouw “een boel ziektes en pijnen” had die “talloze medicijnen” vereisten. Hij “kon zich dat niet meer veroorloven”, zei hij, volgens de plaatselijke pers die zich baseert op een document dat de sheriff vrijgaf. “Ik had geen opties meer”. Hij had meerdere dagen getobd alvorens tot zijn dramatische actie over te gaan, zei hij nog, en voelde sindsdien wroeging.

Hij werd in beschuldiging gesteld wegens moord met voorbedachtheid.

‘Ondraaglijke rugpijn’

Carolyn Hager leed aan artritis, ze klaagde enkele dagen voor haar dood tegen een buurvrouw over ondraaglijke rugpijn. Ze had haar echtgenoot gezegd, volgens diens verklaring, dat ze niet langer wou leven, al had ze hem niet gevraagd om haar uit het leven te helpen.

De sheriff heeft om redenen van privacy niet bekendgemaakt welke medicijnen zij nam, of de familie verzekerd was voor die medicijnen en hoe hoog het prijskaartje was.

Volgens plaatselijk tv-station WPTV was de familie in 2011 insolvabel verklaard. William Hager had de voorbije jaren een tijd geprobeerd de financiële situatie te verbeteren met een baan in het warenhuis Sears.

WPTV sprak met een vrijwilligersorganisatie in de buurt – Hands of St. Lucie – waar mensen geholpen worden die hun medicatie niet kunnen betalen – het is niet duidelijk of de familie van die dienst gebruikt maakt. De directeur van die organisatie, Andrew Passeri, zegt dat hij “die verhalen van vrij veel mensen” hoort, “dat ze beslissen of ze voor de elektriciteit betalen dan wel het medicijn kopen dat hen in leven houdt”.

De dochters van de familie leven in een andere staat, en volgens de sheriff is het niet duidelijk of ze op de hoogte waren van de hoge financiële nood van hun ouders.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content