Jen Psaki, een belangrijke medewerkster van het campagneteam van Biden die ook al diende tijdens de regering van president Barack Obama, wordt de nieuwe perschef van het Witte Huis. Ze was toen onder meer woordvoerster van het ministerie voor Buitenlandse Zaken.

Vice-perschef wordt Karine Jean-Pierre, die voor toekomstig vicepresident Kamala Harris werkte. Kate Bedingfield wordt dan weer communicatiedirecteur. Zij moet de bredere communicatiestrategie van Biden uitzetten. Pili Tobar wordt haar rechterhand. De woordvoerster van Kamala Harris wordt Symone Sanders. De vicepresident zal beroep kunnen doen op Ashley Etienne als communicatiedirecteur.

Ook andere prominente functies in de communicatiedienst worden allemaal door vrouwen bezet. Een primeur, zo meldt het transitieteam.

'Direct en waarheidsgetrouw communiceren met het Amerikaanse volk is één van de belangrijkste taken van een president', zei Biden zondag in een mededeling.

De 78-jarige Biden legt op 20 januari de eed af als nieuwe president.

Jen Psaki, een belangrijke medewerkster van het campagneteam van Biden die ook al diende tijdens de regering van president Barack Obama, wordt de nieuwe perschef van het Witte Huis. Ze was toen onder meer woordvoerster van het ministerie voor Buitenlandse Zaken.Vice-perschef wordt Karine Jean-Pierre, die voor toekomstig vicepresident Kamala Harris werkte. Kate Bedingfield wordt dan weer communicatiedirecteur. Zij moet de bredere communicatiestrategie van Biden uitzetten. Pili Tobar wordt haar rechterhand. De woordvoerster van Kamala Harris wordt Symone Sanders. De vicepresident zal beroep kunnen doen op Ashley Etienne als communicatiedirecteur. Ook andere prominente functies in de communicatiedienst worden allemaal door vrouwen bezet. Een primeur, zo meldt het transitieteam. 'Direct en waarheidsgetrouw communiceren met het Amerikaanse volk is één van de belangrijkste taken van een president', zei Biden zondag in een mededeling.De 78-jarige Biden legt op 20 januari de eed af als nieuwe president.