Vrouwen en kinderen levend begraven in Irak

© Reuters

In Irak hebben militanten naar schatting 500 mensen om het leven gebracht. Sommige vrouwen en kinderen zijn levend begraven in een massagraf.

In Irak hebben militanten zowat vijfhonderd mensen gedood. Sommige vrouwen en kinderen zouden levend begraven zijn geweest in een massagraf. Dat meldt de commerciële Britse zender Sky uit officiële bron.

De Iraakse minister voor de Mensenrechten, Mohammed Shia al-Soedani, liet verstaan dat honderden lijken van Yezedi’s in het noorden van Irak werden aangetroffen. Het is in die regio dat de terreurgroep Islamitische Staat (IS) een grootscheeps offensief heeft gelanceerd.

Meer dan 150.000 Koerden werden door de IS uit hun huizen verdreven naar het Sinjar-gebergte. Daar zijn ze afgesneden van voedsel en water en moeten ze vechten om te overleven.

Nog volgens de minister hebben de strijders van IS tijdens hun opmars in het land 300 vrouwen ontvoerd om ze als slavin te gebruiken. Er zijn bewijzen dat de militanten sommige slachtoffers levend begraven hebben, onder wie vrouwen en kinderen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content