Liu Xia, de vrouw van Liu Xiaobo, de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede 2010, heeft haar man kunnen spreken in de gevangenis. Sindsdien staat ze onder huisarrest.

Dat meldt mensenrechtenorganisatie Human Rights in China (HRIC). Mensenrechtenactivist Liu Xiaobo zit een celstraf van elf jaar uit wegens "ondermijning van het staatsgezag."

Volgens HRIC kreeg zijn vrouw het verbod om media en vrienden te contacteren, kan ze niet bellen of gebeld worden en is haar internetverbinding afgesloten.

Als ze haar woning in Peking wil verlaten, moet ze naar verluidt worden begeleid in een politiewagen.

Tiananmen

Liu Xia liet weten dat haar man zijn Nobelprijs opdraagt aan de mensen die omkwamen tijdens de democratische studentenopstand in 1989 op het Tiananmenplein in Peking. Dat protest werd bloedig neergeslagen door het Chinese regime.

Volgens Liu Xiaobo hebben de mensen die daarbij omkwamen hun leven gegeven "voor vrede, vrijheid en democratie," aldus zijn vrouw.

Liu Xia, de vrouw van Liu Xiaobo, de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede 2010, heeft haar man kunnen spreken in de gevangenis. Sindsdien staat ze onder huisarrest. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Human Rights in China (HRIC). Mensenrechtenactivist Liu Xiaobo zit een celstraf van elf jaar uit wegens "ondermijning van het staatsgezag." Volgens HRIC kreeg zijn vrouw het verbod om media en vrienden te contacteren, kan ze niet bellen of gebeld worden en is haar internetverbinding afgesloten. Als ze haar woning in Peking wil verlaten, moet ze naar verluidt worden begeleid in een politiewagen. Tiananmen Liu Xia liet weten dat haar man zijn Nobelprijs opdraagt aan de mensen die omkwamen tijdens de democratische studentenopstand in 1989 op het Tiananmenplein in Peking. Dat protest werd bloedig neergeslagen door het Chinese regime. Volgens Liu Xiaobo hebben de mensen die daarbij omkwamen hun leven gegeven "voor vrede, vrijheid en democratie," aldus zijn vrouw.