Dat meldt een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken.

De 23-jarige vrouw, die getuige was van de moord op Nemtsov, had eerder verklaard dat ze in Rusland vastgehouden werd.

"Ganna Duritska is zojuist vertrokken naar Kiev. Oekraïense diplomaten in Moskou hebben alle nodige bijstand verleend opdat ze naar huis zou kunnen terugkeren", aldus de woordvoerder via Twitter.

"De speurders ondervragen me en zeggen me niet wanneer ik word vrijgelaten of waarom ze mij hier houden", zo zei de vrouw eerder aan de televisiezender Dojd.

Nemtsov werd vrijdagavond vermoord in de buurt van het Kremlin. Hij was een van de scherpste critici van president Poetin. Hij stelde Poetin ook verantwoordelijk voor de oorlog in Oekraïne. De autoriteiten gaan uit van een huurmoord.

(Belga/RR)

Dat meldt een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken. De 23-jarige vrouw, die getuige was van de moord op Nemtsov, had eerder verklaard dat ze in Rusland vastgehouden werd."Ganna Duritska is zojuist vertrokken naar Kiev. Oekraïense diplomaten in Moskou hebben alle nodige bijstand verleend opdat ze naar huis zou kunnen terugkeren", aldus de woordvoerder via Twitter. "De speurders ondervragen me en zeggen me niet wanneer ik word vrijgelaten of waarom ze mij hier houden", zo zei de vrouw eerder aan de televisiezender Dojd. Nemtsov werd vrijdagavond vermoord in de buurt van het Kremlin. Hij was een van de scherpste critici van president Poetin. Hij stelde Poetin ook verantwoordelijk voor de oorlog in Oekraïne. De autoriteiten gaan uit van een huurmoord.(Belga/RR)