De lichamen van vier slachtoffers zijn geborgen en 13 opvarenden werden gered. De bemanning komt uit Bulgarije, Polen, Oekraïne en de Filipijnen. In Zeebrugge hangen vlaggen halfstok.

Nog zeven bemanningsleden worden vermist. De kans dat zij nog in leven zijn, is nagenoeg onbestaande.

Zoekactie

De zoektocht werd om halfdrie 's nachts gestaakt en vanochtend hervat. Een vliegtuig en twee helikopters zoeken verder naar vermiste opvarenden van het autovrachtschip Baltic Ace. De Corvus J heeft wel schade maar is inmiddels op eigen kracht onderweg naar de haven van Antwerpen, meldde de Kustwacht.

Een woordvoerster van Defensie meldde aan Belga dat twee Belgische Sea King-helikopters deelnemen aan de reddingsoperaties. Het medisch urgentieplan is afgekondigd op de basis van Koksijde.

Reddingsactie
De botsing gebeurde woensdagavond op één van de drukste scheepvaartroutes op de Noordzee, ongeveer 100 kilometer uit de kust ter hoogte van Rotterdam. De Nederlandse kustwacht zette de reddingsactie op het getouw gezet. Een helikopter en twee reddingsboten haastten zich onmiddellijk naar de plek van de aanvaring. Ook andere schepen in het gebied boden hulp.

De Baltic Ace is een autovrachtschip, dat onder de vlag van de Bahama's voer en 1.417 nieuwe wagens aan boord had. Rond 19.15 uur botste het in Nederlandse wateren op containerschip Corvus J uit Cyprus.

Knooppunt

De schepen botsten bij een belangrijk knooppunt voor de haven van Rotterdam. Het ongeluk zou geen invloed hebben op de toegankelijkheid van de haven. De oorzaak van de aanvaring is nog niet bekend.

Volgens scheepvaartwebsite Marine Traffic was de Baltic Ace woensdagmiddag vertrokken uit Zeebrugge. De bestemming zou Kotka in Finland zijn. De Corvus J zou onderweg zijn van Grangemouth in Schotland naar Antwerpen. (Belga/TV)

De lichamen van vier slachtoffers zijn geborgen en 13 opvarenden werden gered. De bemanning komt uit Bulgarije, Polen, Oekraïne en de Filipijnen. In Zeebrugge hangen vlaggen halfstok. Nog zeven bemanningsleden worden vermist. De kans dat zij nog in leven zijn, is nagenoeg onbestaande.Zoekactie De zoektocht werd om halfdrie 's nachts gestaakt en vanochtend hervat. Een vliegtuig en twee helikopters zoeken verder naar vermiste opvarenden van het autovrachtschip Baltic Ace. De Corvus J heeft wel schade maar is inmiddels op eigen kracht onderweg naar de haven van Antwerpen, meldde de Kustwacht. Een woordvoerster van Defensie meldde aan Belga dat twee Belgische Sea King-helikopters deelnemen aan de reddingsoperaties. Het medisch urgentieplan is afgekondigd op de basis van Koksijde. Reddingsactie De botsing gebeurde woensdagavond op één van de drukste scheepvaartroutes op de Noordzee, ongeveer 100 kilometer uit de kust ter hoogte van Rotterdam. De Nederlandse kustwacht zette de reddingsactie op het getouw gezet. Een helikopter en twee reddingsboten haastten zich onmiddellijk naar de plek van de aanvaring. Ook andere schepen in het gebied boden hulp. De Baltic Ace is een autovrachtschip, dat onder de vlag van de Bahama's voer en 1.417 nieuwe wagens aan boord had. Rond 19.15 uur botste het in Nederlandse wateren op containerschip Corvus J uit Cyprus.Knooppunt De schepen botsten bij een belangrijk knooppunt voor de haven van Rotterdam. Het ongeluk zou geen invloed hebben op de toegankelijkheid van de haven. De oorzaak van de aanvaring is nog niet bekend. Volgens scheepvaartwebsite Marine Traffic was de Baltic Ace woensdagmiddag vertrokken uit Zeebrugge. De bestemming zou Kotka in Finland zijn. De Corvus J zou onderweg zijn van Grangemouth in Schotland naar Antwerpen. (Belga/TV)