Voorzitter Franse centrumrechtse partij: ‘massamigratie bedreigt Europese beschaving’

Laurent Wauquiez, de voorzitter van de centrumrechtse Franse partij Les Républicains (LR), tijdens een partijbijeenkomst in Le Puy-en-Velay, 26 augustus 2018 © REUTERS

Laurent Wauquiez, de voorzitter van de centrumrechtse Franse partij Les Républicains (LR), meent dat ‘massamigratie’ een ‘culturele bedreiging voor de Europese beschaving’ vormt. De Fransen ‘weigeren om vreemden in eigen land te worden’, zei hij zondag op de rentréebijeenkomst van zijn partij zondag.

Heel wat Franse politieke partijen houden dit weekend een bijeenkomst in de aanloop naar het nieuwe politieke jaar. Ze richten hun pijlen op president Emmanuel Macron. Diens partij houdt geen rentreebijeenkomst.

Wauquiez staat sinds december aan het hoofd van LR en kiest duidelijk voor een rechtsere koers. Hij wil van migratie het campagnethema maken voor de Europese verkiezingen van volgend jaar.

‘Hoe kan je nu niet inzien dat we aan het eind van onze integratiecapaciteit zitten en dat de massamigratie vandaag een culturele bedreiging is voor de Europese beschaving?’, zei de LR-voorzitter. Volgens hem moet ervoor gezorgd worden ‘dat er nog iets van de beschaving overblijft’.

‘We moeten die boten niet meer in de Europese havens binnenlaten’, zei Wauquiez nog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content