Heel wat Franse politieke partijen houden dit weekend een bijeenkomst in de aanloop naar het nieuwe politieke jaar. Ze richten hun pijlen op president Emmanuel Macron. Diens partij houdt geen rentreebijeenkomst.

Wauquiez staat sinds december aan het hoofd van LR en kiest duidelijk voor een rechtsere koers. Hij wil van migratie het campagnethema maken voor de Europese verkiezingen van volgend jaar.

'Hoe kan je nu niet inzien dat we aan het eind van onze integratiecapaciteit zitten en dat de massamigratie vandaag een culturele bedreiging is voor de Europese beschaving?', zei de LR-voorzitter. Volgens hem moet ervoor gezorgd worden 'dat er nog iets van de beschaving overblijft'.

'We moeten die boten niet meer in de Europese havens binnenlaten', zei Wauquiez nog.

Heel wat Franse politieke partijen houden dit weekend een bijeenkomst in de aanloop naar het nieuwe politieke jaar. Ze richten hun pijlen op president Emmanuel Macron. Diens partij houdt geen rentreebijeenkomst. Wauquiez staat sinds december aan het hoofd van LR en kiest duidelijk voor een rechtsere koers. Hij wil van migratie het campagnethema maken voor de Europese verkiezingen van volgend jaar. 'Hoe kan je nu niet inzien dat we aan het eind van onze integratiecapaciteit zitten en dat de massamigratie vandaag een culturele bedreiging is voor de Europese beschaving?', zei de LR-voorzitter. Volgens hem moet ervoor gezorgd worden 'dat er nog iets van de beschaving overblijft'. 'We moeten die boten niet meer in de Europese havens binnenlaten', zei Wauquiez nog.